Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Blocurile fantomă din Hunedoara urmau să devină ansamblu rezidenţial de lux. Investiţia Grupului Trustee a fost oprită

0
16 Feb 2015 23:43:15
Autor: Daniel Guţă
Aşa urmau să arată blocurile de pe Strada Moldovei. Investiţia e suspendată.
Aşa urmau să arată blocurile de pe Strada Moldovei. Investiţia e suspendată.

Blocurile de pe Strada Moldovei, din municipiul Hunedoara, urmau să fie transformate într-un ansamblu rezidenţial de lux, însă noii proprietari ai imobilului, o companie din grupului Tender, au oprit investiţia.

Cele trei blocuri de pe Strada Moldovei din Hunedoara sunt nefinalizate de mai bine de două decenii şi reprezintă un pericol pentru cei care se aventurează noaptea prin zonă. În scheletele construcţiilor rămase nefinalizate la începutul anulilor 1990 se adăpostesc oameni ai străzii şi, uneori, stau la pândă răufăcători. Blocurile nefinalizate s-au aflat în patrimoniul ICSH, apoi au fost preluate de Esparom, o societate a Grupului Tender, iar la intrarea în insolvenţă a acesteia, au intrat în proprietatea grupului imobiliar Trustee, şi el din Grupul Tender. Investitorii aveau planuri mari pentru blocurile lăsate în paragină, dar nu le-au mai dus la bun sfârşit.

Pe pagina de internet a Grupului Imobilar Trustee a fost publicat proiectul de reconstrucţie a ansamblului rezidenţial central din Hunedoara, care cuprindea cele trei blocuri fantomă, viitoare reşedinţe de lux. 90 de apartamente cu două trei şi patru camere urmau să fie scoase la vânzare, la finalizarea proiectului.

Ansamblul de blocuri cu structura de beton armat urma să fie realizat în parte din zidărie BCA, iar fiecare scară urma să fie prevăzută cu ascensor hidraulic modern. Casa scării în fiecare dintre cele trei blocuri urma să fie placată cu pardoseli şi trepte de gresie antiderapantă.

Parapeţii teraselor erau realizate din zidărie şi confecţii metalice şi sticlă, iar blocurile erau dotate cu terase hidroizolate şi termoizolate, rezistente la intemperii.

Apartamentele erau dotate cu toate utilităţile, inclusiv cu dulapuri încastrate, iar bucătăriile şi băile urmau să aibă instalaţii şi aparatură complete pentru necesităţile locatarilor.

„Întreaga zonă exterioara este prevazută ca o zonă verde, îmbogăţită natural cu arbori, în care se vor amenaja spaţii de joacă şi de relaxare. Trotuarele şi aleile pietonale se vor finisa cu dale din piatră, rezistente la trafic”, informau reprezentanţii Grupului Imobiliar Trustee. În prezent, au confirmat aceştia, proiectul este suspendat. Abia în vara acestui an hunedorenii vor putea afla dacă lucrările de renovare a blocurilor fantomă de pe Strada Moldovei vor fi reluate.

Blocurile nefinalizate din Hunedoara

„Au avut loc lucrări de consolidare a imobilelor şi s-a mai lucrat la mansarda unui bloc, însă acestea au fost oprite”, a declarat un reprezentant al Grupului imobiliar Trustee.

În Hunedoara la primărie sunt înegistrate circa 200 de solicitări de locuinţe sociale şi ANL.


Vă recomandăm şi:

Locuinţe modulare pentru sărmanii Devei. Primăria construieşte două blocuri sociale cu 12 milioane de lei

Peste 70 de familii din Deva vor locui din 2016 în apartamentele şi garsonierele din cele două blocuri sociale pe care primăria le va construi în zona Grigorescu, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Fermele de animale şi grădinile ascunse după blocurile gri din Hunedoara

Sute de localnici din cartierul Micro 7 al Hunedoarei au demonstrat că pot face agricultură chiar şi la bloc. Dealurile care înconjoară imobilele din plăci de beton au fost cultivate, iar în acest an localnicii s-au bucurat de o recoltă bogată, pe măsura muncii depuse.

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

Hunedoara a avut mahalalele ei, a păstrat atmosfera blocurilor gri „sovietice”, respiră aerul minunat al castelului medieval şi se confundă cu istoria combinatului şi a minelor din zonă. Poveştile urbane ale oraşului au rezistat deceniilor şi încă dau naştere controverselor. Sunt o mulţime, unele fragmentate, altele de necrezut, amuzante sau înspăimântătoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările