Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Când începe restaurarea Casei de cultură din Hunedoara. Investiţia se ridică la 13 milioane de lei

0
9 Jul 2020 16:59:15
Autor: Daniel Guţă
Casa de cultură din Hunedoara.
Casa de cultură din Hunedoara.

Casa de cultură din municipiul Hunedoara va intra în şantier. Investiţia are o valoare de peste 13 milioane de lei.

Contractul de execuţie a lucrărilor de restaurare a Casei de cultură din Hunedoara a fost semnat joi, iar de săptămâna viitoare, clădirea va intra în şantier, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara. Lucrările de reabilitare au loc în urma unei asocieri dintre Consiliul Local Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

„În cadrul contractului vor fi executate lucrări de refuncţionalizare şi/sau compartimentare a unor spaţii existente, lucrări de finisaje interioare (cu restaurarea şi refacerea elementelor de decoraţie arhitecturală), lucrări de refacere a pardoselii şi a scărilor, lucrări de recondiţionare şi restaurare a tâmplăriei (cu schimbarea elementelor deteriorate), modernizarea birourilor şi grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiei electrice şi de iluminat, precum şi lucrări de finisaje exterioare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost atribuit la sfârşitul lunii iunie 2020 asocierii SC Metalprod West SRl – SC Constructus Srl. Valoarea contractului depăşeşte 13 milioane de lei (cu TVA inclus), iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data primirii Ordinului de începere a lucrărilor.

Casa de Cultură din centrul municipiului Hunedoara a fost construită la începutul anilor ‘50 şi a fost dată în folosinţă în 1956, având o sală cu peste 700 de locuri. Decenii la rând, ea a reprezentat principalul loc al evenimentelor culturale, însă din 2015 a rămas închisă publicului. După finalizarea lucrărilor, pentru care hunedorenii vor mai avea de aşteptat, Casa de Cultură va fi redeschisă, iar aici va funcţiona şi Biblioteca municipală a Hunedoarei.


Mai puteţi citi şi:

Marea investiţie în şoselele de pe Valea Mureşului, întârziată ani în şir. Oamenii s-au ales cu promisiuni

Autostrada Lugoj - Deva. CNAIR comandă investigaţii geotehnice pe Lotul 3, deschis în 2019, cu restricţii

Gara Deva se transformă într-un şantier uriaş. Stadiul lucrărilor la magistrala Simeria - Gurasada

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii