Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Casa de cultură din Hunedoara renovată cu peste 11 milioane de lei. Lucrările au fost scoase la licitaţie

1
20 Feb 2020 11:09:07
Autor: Daniel Guţă
Casa de cultură din Hunedoara este închisă publicului din 2015.
Casa de cultură din Hunedoara este închisă publicului din 2015.

Casa de cultură din Hunedoara va fi renovată cu peste 11 milioane de lei. Lucrările au fost scoase la licitaţie publică.

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrările de restaurare a Casei de cultură din Hunedoara. „Valoarea estimată a contractului este de 11.368.952 lei compusă din: cheltuieli pentru realizarea investiţiei: cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, retele alimentare cu apă, retele canalizare, instalatii exterioare gaze naturale, cheltuieli pentru investiţia de bază, organizare de şantier, lucrări de constructii si instalatii aferente organizarii de santier”, se arată în documentele oublicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Până în 23 martie, participanţii la licitaţie au termen pentru a depune ofertele.

Investiţia prevede realizarea instalaţiior de mecanica scenei şi sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea uşilor interioare şi exterioare, modernizarea birourilor şi a grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiilor electrice de iluminat şi dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ţinandu-se cont la proiectare de investiţiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.

Casa de Cultură din centrul municipiului Hunedoara a fost construită la începutul anilor ‘50 şi a fost dată în folosinţă în 1956, având o sală cu peste 700 de locuri. Decenii la rând, ea a reprezentat principalul loc al evenimentelor culturale, însă din 2015 a rămas închisă publicului. După finalizarea lucrărilor, pentru care hunedorenii vor mai avea de aşteptat, Casa de Cultură va fi redeschisă, iar aici va funcţiona şi Biblioteca municipală a Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cetăţile dacice date în grija autorităţilor locale. Siturile UNESCO au fost ani în şir „la cheremul braconierilor”

VIDEO Povestea gării din Hunedoara, emblema oraşului în anii '50. Clădirea a ajuns în pragul ruinării

Cum a fost „reparată” conducta de apă a Haţegului, veche şi ciuruită. Imaginea i-a revoltat pe localnici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

DOLOFANESCU CEFALESCU
20.02.2020, 13:24:44

Cu ce scop? Banii aia ar putea sa fie utilizati pentru ceva util....Mizeria aia comunista o sa fie renovata si dupa iar o sa se degradeze ca nu are scop....

+1 (1 vot)