Cauzele excursiei de coşmar de la Cetatea Devei. De ce s-a defectat telecabina în timp ce transporta 19 turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 turişti, dintre care 8 copii, au trecut luni prin momente dificile, după ce telecabina cu care coborau de pe Cetatea Devei s-a defectat, iar oamenii au rămas blocaţi în interiorul acesteia. Au fost stabilite cauzele incidentului.

O pană de curent a fost cauza pentru care luni, telecabina de la Cetatea Devei s-a defectat, iar 19 turişti, dintre care opt copii cu vârste între 4 şi 12 ani au rămas blocaţi în ea. De mai multe ori în ultimii ani, telecabina s-a blocat, producând prejudicii turiştilor.

 „A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric. Atunci când energia electrică a revenit s-a produs o eroare de comunicaţie radio între punctul de comandă şi cabină. Aceasta nu a mai primit comenzi şi s-a blocat. Telecabina a fost manevrată manual şi adusă într-o poziţie care să asigure coborârea turiştilor în siguranţă de către pompierii alpinişti de intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Când cabina a fost goală, am remediat defecţiunea în decurs de o oră. Menţionăm că telecabina nu are probleme tehnice şi funcţionează la parametrii normali”, a susţinut Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ- Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Turiştii au primit apă rece în timpul cât au stat în telecabină, nu au avut probleme medicale şi au ajuns cu bine la sol. Acestora li s-a restituit contravaloarea biletelor, li s-au prezentat scuze pentru acest incident nefericit şi au fost invitaţi de către reprezentanţii Serviciului Public Administrare Cetate Deva să revină şi să viziteze monumentul istoric, a informat Primăria Deva.

Marţi, telecabina a fost oprită pentru punerea în funcţiune a grupului electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi ale energiei electrice funcţionarea independentă a acesteia şi pentru instruirea personalului care va opera sursa de rezervă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cetatea Devei la mijlocul secolului al XIX-lea. Povestea gravurii realizate de un artist german care a vizitat citadela

FOTO Apariţie inedită a Laurei Codruţa Kovesi printre turişti. Unde şi-a petrecut duminica procurorul-şef al DNA 

Cum au fost batjocorite marile cetăţi în trecut. Localnicii profitau de dezastrul aşezărilor, dar străinii se cutremurau

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite