Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cel mai aglomerat drum judeţean a intrat în şantier. Şoseaua Hunedoara-Deva a stârnit valuri de reclamaţii

0
13 May 2022 12:41:36
Autor: Daniel Guţă
Lucrări pe şoseaua Hunedoara - Deva. Foto: CJ Hunedoara
Lucrări pe şoseaua Hunedoara - Deva. Foto: CJ Hunedoara

Cel mai aglomerat drum judeţean din Hunedoara a intrat în şantier, însă va fi reabilitat doar parţial, în funcţie de fondurile disponibile.

Şoseaua Hunedoara – Deva (DJ 687) se numără printre cele mai aglomerate drumuri din judeţul Hunedoara. Are puţin peste zece kilometri şi a fost, în ultimii ani, subiectul a nenumărate reclamaţii transmise de şoferi autorităţilor.

Accident pe şoseaua Hunedoara - Deva, la Sântuhalm. Un camion a intrat în plin în parapetul de beton de care şoferii se plâng că e slab semnalizat VIDEO

Noul giratoriu din Sântuhalm, finalizat. Detaliile construcţiei de pe şoseaua Deva - Hunedoara VIDEO

Problemele şoselei Hunedoara - Deva, cel mai aglomerat drum judeţean VIDEO

Oamenii s-au plâns de starea de degradare a carosabilului şi de sectorul cu denivelări dintre Peştiul Mare şi Cristur, cauzate în principal de traficul greu şi de lucrările efectuate în urmă cu un deceniu la magistrala de canalizare care trece pe sub calea rutieră.

În ultimii ani, drumul judeţean a fost şi locul mai multor tragedii. Cea mai recentă dintre ele s-a petrecut în luna aprilie, când un tânăr de 22 de ani a murit într-un accident cauzat de viteză şi imprudenţă.

Sesizările localnicilor cu privire la starea drumului au fost rezolvate, de fiecare dată, doar parţial. În anii trecuţi, şoseaua nu a mai putut fi inclusă într-un proiect de modernizare european, după ce în 2015 un sector de 2,3 kilometri a fost preluat în administrare de Primăria Hunedoara şi reabilitat cu fonduri europene.

Consiliul Judeţean Hunedoara nu a depus până în prezent un proiect pentru reabilitarea completă a celor circa 10 kilometri rămaşi, din fonduri externe. În schimb, drumul va fi reabilitat parţial până la finalul anului, fiind vizate porţiunile care au ridicat cele mai mari probleme şoferilor, susţine Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.

Şoseaua a intrat în şantier în această săptămână, iar circa trei kilometri din drum în zona Hunedoara – Peştişul Mare vor fi refăcuţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cartierul palatelor cu turnuleţe creşte în ritm alert. Oamenii sunt uluiţi: „Este Chinatown de Hunedoara“ VIDEO

Cât aur a fost furat din Sarmizegetusa. Comorile dacice depăşesc producţia pe doi ani a unei faimoase mine de aur

Intersecţia spectaculoasă de pe noua magistrală feroviară din vestul României, construită în patru ani VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările