Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare cimitir a fost ecologizat: 30 de remorci de gunoaie şi resturi vegetale au fost adunate din Valea Seacă

0
30 Oct 2017 14:48:54
Autor: Daniel Guţă
FOTO: Primăria Hunedoara.
FOTO: Primăria Hunedoara.

Aproape 30 de remorci de gunoaie şi vegetaţie uscată au fost strânse din Cimitirul Valea Seacă, din Hunedoara, în urma curăţeniei efectuate înainte de Ziua Morţilor.

Cel mai mare cimitir din municipiul Hunedoara, aflat în Valea Seacă, a fost curăţat înainte de 1 Noiembrie, când este Ziua Morţilor.

„Angajaţii primăriei şi beneficiarii venitului minim garantat care au participat la acţiunea de curăţenie au adunat circa 30 de remorci de resturi vegetale şi deşeuri”, a informat Primăria Hunedoara.

De-a lungul timpului, localnicii s-au plâns de nenumărate ori faţă de starea de neîngrijire în care a ajuns Cimitirul din Valea Seacă şi împrejurimile lui, care au fost folosite deseori pentru depozitarea gunoaielor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Eugen Evu a fost înmormântat în Valea Seacă. Viaţa discretă a celui mai prolific scriitor al Hunedoarei

Eugen Evu a fost înmormântat, miercuri, în cimitirul Valea Seacă. Cel mai apreciat poet din Hunedoara ultimilor ani a murit la vârsta de 73 de ani.

Turmele au făcut prăpăd în cimitirul oraşului. Primarul a chemat Poliţia: „Şi-au bătut joc de locurile de veci”

Turmele de oi au făcut pagube importante în cimitirul din Orăştie, iar primarul s-a plâns Poliţiei de isprăvile animalelor.

VIDEO Ciudata transformare a unui cimitir evreiesc. Locul de lângă Castelul Corvinilor va fi muzeu al spiritualităţii

Cimitirul evreiesc de pe Dealul Sânpetru, loc unde se află morminte vechi de peste trei secole, dar şi monumente funerare impresionante, va fi transformat într-un „muzeu al spiritualităţii evreieşti”, potrivit planurilor membrilor Comunităţii Cultului Mozaic. Până în anii trecuţi, locul a fost aproape abandonat, iar multe dintre morminte au fost distruse.

VIDEO „Blestemul” cimitirului nimănui de pe şantierul autostrăzii. Cum s-a lucrat în cei trei ani după ce cadavrele au fost evacuate

Au trecut trei ani de la descoperirea cimitirului „neautorizat” de pe şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva, folosit ca pretext pentru oprirea lucrărilor în zonă. Rămăşiţele a peste 200 de oameni îngropaţi la marginea satului Brănişca au fost mutate într-un cimitir improvizat, pentru a fi continuat proiectul, dar acesta este încă departe de a fi realizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările