Cele mai ciudate case din România: vila - castel inspirată din vremurile dacilor, ridicată în apropierea Sarmizegetusei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila poate fi văzută din drum, de cei care se îndreaptă spre Sarmizegetusa. FOTO: Daniel Guţă.
Vila poate fi văzută din drum, de cei care se îndreaptă spre Sarmizegetusa. FOTO: Daniel Guţă.

Una dintre cele mai ciudate case din judeţul Hunedoara se înfăţişează turiştilor care se îndreaptă spre Sarmizegetusa Regia, la marginea satului Costeşti. Casa ridicată pe coama unui deal şi înconjurată de pădure seamănă cu un castel arhaic, probabil inspirat după construcţiile dacilor.

Casa ridicată la marginea satului hunedorean Costeşti, în apropiere de drumul spre Sarmizegetusa Regia, apare sub forma unui castel, inspirat din istoria dacilor.

Locuinţa a fost construită pe coama unui deal, în pădure, la aproximativ 100 de metri de drum. Un lung şir de trepte din piatră a fost realizat până la intrarea în “castelul”, care este făcută printr-o dublă din lemn cu încuietori ce imită modelele din  vremurile antice.

Deasupra uşii, pe peretele balconului solid din piatră a fost a aşezat un blazon, în care este înfăţişată o pasăre de pradă. Turnurile rotunde străjuiesc imobilul menit să semene cu o aşezare fortificată.

casa orastioara

Vila ciudată de la marginea satului Costeşti, aflat la circa 20 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, îi face deseori pe turiştii care ajung în vechea capitală a Daciei să se oprească pe marginea drumului pentru a-I face fotografii. În cea mai mare parte a timpului, casa nu este locuită, iar din spusele localnicilor proprietarii ei s-ar afla în Statele Unite ale Americii.


Vă recomandăm şi:

Comorile furate din Sarmizegetusa au fost repatriate. Un tezaur de 27 de kosoni din aur a fost recuperat din Italia

Un tezaur de 27 de monede antice din aur, despre care se presupune că face parte dintre piesele arheologice sustrase din siturile cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, a fost recuperat de autorităţile române. Kosonii aduşi din Italia se adaugă altui tezaur, de 138 de monede, descoperit recent de câţiva copii, la marginea satului Ocolişu Mic, de la poalele cetăţilor.

Copilul care a descoperit o comoară de galbeni în valoare de 500.000 de euro

Flavius are 11 ani şi se poate considera unul dintre cei mai norocoşi copii din satul hunedorean Ocolişu Mic de la poalele cetăţilor dacice. A dat peste o comoară de galbeni, în valoare de aproape 500.000 de euro, însă nu s-a gândit nicio clipă la valoarea ei. S-a bucurat doar de descoperire şi a dat banii familiei, care i-a predat apoi autorităţilor.

Povestea kosonilor din aur, cele mai valoroase monede ale regilor daci         

Singurele monede din aur care datează din vremea regilor daci au fost kosonii. Galbenii dacilor au fost descoperiţi doar în Transilvania, iar istoria şi originea lor au stârnit controverse.

Legendele comorilor din Munţii Orăştiei: cum i-a cuprins febra aurului pe localnicii de la poalele cetăţilor dacice       

Ţinutul cetăţilor dacice a fost dintotdeauna un loc al misterelor şi al legendelor. În zona Sarmizegetusei Regia, oamenii au păstrat istorisiri vechi, despre aurul ascuns de strămoşi în munţi, iar descoperirea fiecărei comori a stârnit şi mai mult fantezia localnicilor. Istoricii au consemnat, de asemenea, poveştile vechilor căutători de comori, din secolele trecute.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite