VIDEO Cabana Cheile Buţii de la poalele Retezatului Mic a fost mistuită de flăcări. Era cea mai veche din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Complexul turistic Cheile Buţii de la poalele Retezatului a fost mistuit de flăcări. A fost cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului.

Cabana Cheile Buţii, din Câmpul lui Neag, cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului a ars luni dimineaţa. Incendiul a fost anunţat în jurul ore 3, în noaptea de duminică spre luni.

GALERIE FOTO

20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat la faţa locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafaţa cabanei. 4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o maşină proprietate personală, având arsuri la membrele inferioare şi superioare.

„Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunţat, din păcate, mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafaţă de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcţia cabanei precum şi de lipsa apei cu presiune din zonă. Cel mai apropiat hidrant se afla la 5 kilometri distanţă de focar, pompierii militari reuşind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Cheile Buţii se află în judeţul Hunedoara, la circa 30 de kilometri de Petroşani, pe DN 66A, la intrarea în Parcul Naţional Retezat. Cheile sunt un loc preferat de amatorii de excursii pe munte şi de speologie, dar şi de iubitorii unor sporturi mai puţin accesibile, cum este alpinismul. Din Cheile Buţii iubitorii de aventură au la dispoziţie mai multe trasee montane marcate pe care pot intra în Retezat. Cele mai populare sunt Cheile Buţii - Lacul Bucura, un traseu de 8 - 10 ore, Cheile Buţii - Vârful Piatra Iorgovanului (peste 2.000 de metri), traseu de 7 - 9 ore şi Cheile Buţii - La fâneţe, un traseu de circa 45 de minute. Vara traseele sunt mai accesibile, însă jandarmii montani le recomandă turiştilor ca înainte de a urca pe munte să poarte echipament adecvat. De asemenea, în zona cheilor există mai multe peşteri.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Dezastrul de pe Drumul Judeţean 668 A spre cetatea dacică Piatra Roşie şi Peştera Cioclovina

VIDEO Ravagiile furtunii care a lovit în Munţii Orăştiei chiar în timpul nedeii de Sânziene

VIDEO Monument istoric făcut scrum. Incendiu puternic la clădirea fostei şcoli de ucenici din Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite