Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cine sunt foştii poliţişti intraţi în politică după pensionare. Explicaţia lui Traian Berbeceanu

19
4 Jul 2020 20:24:06
Autor: Daniel Guţă
Traian Berbeceanu, Claudiu Ionescu, Florin Bolosin
Traian Berbeceanu, Claudiu Ionescu, Florin Bolosin

Trei foşti poliţişti din judeţul Hunedoara şi-au anunţat, în ultimele zile, intrarea în politică. Rezerviştii se alătură astfel unui şir lung de foşti angajaţi al Ministerului Afacerilor Interne care s-au alăturat partidelor.

Foştii poliţişti hunedoreni Traian Berbeceanu, Florin Bolosin şi Claudiu Ionescu şi-au oficializat în această săptămână intrarea în politică, alăturându-se unui şir lung de foşti militari şi poliţişti care, după pensionare, s-au dedicat activităţilor politice.

Explicaţia lui Berbeceanu

Traian Berbeceanu (52 de ani), fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, până în 2013, pensionat din structurile Ministerului Afacerilor Interne în 2018, în prezent şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela,  s-a înscris, vineri, în Partidul Naţional Liberal. Comisarul şef trecut în rezervă a precizat că nu îl interesează vreo candidatură personală sau „vreun loc pe vreo listă”. Şi-a explicat astfel, decizia:

„De ce acum? Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viaţa tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicaţi politic. Pentru că am hotărât să nu mai privesc de pe margine, să mă implic, să nu mai fiu nevoit să invoc eternul "în locul lor aşa aş face". Şi nu în ultimul rând, pentru că am dreptul! De ce PNL? Pentru că mereu am avut simpatii liberale”, a explicat fostul poliţist, într-o postare pe Facebook. Într-un interviu din 2018, la pensionarea sa, Berbeceanu afirma că în acea perioadă îşi dorea o carieră în magistratură, mai degrabă decât una politică. „Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică şi chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcţie, în mod categoric nu mă voi alătura marilor «actori politici» ai momentului, formaţiunilor care deja sunt complet compromise, cel puţin în opinia mea”, declara în 2018 Traian Berbeceanu, potrivit glasul-hd.ro.

„Partidul Oamenilor Liberi“

Claudiu Ionescu, un alt fost poliţist din Hunedoara, fost apropiat al lui Traian Berbeceanu, potrivit propriilor relatări, în prezent un contestatar al acestuia, s-a alăturat unei formaţiuni politice nou înfiinţate în Hunedoara, numită „Partidul Oamenilor Liberi”. „În judeţul Hunedoara, am decis să facem o echipă formată din oameni liberi, implicaţi în societatea civilă sau politică. Incercăm să ne impunem prin valoare şi meritocraţie. POL Hunedoara nu va face nicio alianţă cu alt partid politic. Viitorii consilieri şi primari ai POL Hunedoara vor iniţia propriile proiecte şi vor vota în mod liber (pozitiv, abţinere sau negativ) proiectele iniţiate de colegii din celelalte partide”, a fost mesajul POL, distribuit pe pagina sa de Facebook, de fostul poliţist, pensionat anticipat din 2016.

Pasul rapid spre politică

La doar o lună după ce s-a retras din Poliţie, zilele trecute, comisarul şef Florin Bolosin (48 de ani), din cadrul IPJ Hunedoara, s-a alăturat filialei PSD din municipiul Hunedoara. Poliţistul trecut în rezervă era cunoscut pentru acţiunile sale umanitare şi ca pastor neoprotestant. „Întotdeauna cei care au principii şi valori din Cuvântul Lui Dumnezeu au de partea lor biruinţa. Lucrul cel mai frumos, măreţ şi nobil este să lupţi de partea adevărului, a binelui, a luminii, a valorilor şi principiilor Lui Dumnezeu, pentru oameni, alături de ei şi în sprijinul lor”, a scris Florin Bolosin, pe pagina sa de Facebook.

Mai mulţi foşti poliţişti şi militari din judeţul Hunedoara au intrat, în ultimii ani, în politică. Printre ei se numără Marcel Goia, fostul comandant al Poliţiei oraşului Haţeg, care din 2012 este primar al oraşului Haţeg, reprezentând PNL. Adrian Petruş, fostul comandant al Poliţiei municipiului Brad, este consilier judeţean PSD. Viorel Sălan, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, este senator PSD.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Florin Bolosin, poliţistul - model cu o poveste emoţionantă: „Avem nevoie de poliţişti integri, loiali”

Traian Berbeceanu a intrat în politică. Din ce partid face parte

Mesajul dur al lui Traian Berbeceanu: „Sunt 4 ani de când nişte ticăloşi mi-au distrus viaţa şi cariera. Mai este puţin...”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

db
4.07.2020, 21:08:36

Interesant cum un pastor (putea fi și preot) devine membru al partidului care a dus hoția pe cele mai înalte culmi în România. Ca să nu mai amintesc de moralitatea îndoielnică a majorității membrilor psd ...

+2 (4 voturi)
cel voinic antipopa
4.07.2020, 22:20:45

Nu au par alb in cap si sunt la pensie ... tara lu' Pazvante Chioru' ...cacatzii de la psd au distrus tara , jigodiile naibii . de 30 ani ne mananca sufletul ... poate da domnul si ii radem complet din schema anul asta ..... desi nici PNL nu e departe ..... cu cine dreaq VOTAM ??????

+4 (6 voturi)
moftronix2
4.07.2020, 23:07:49

Guvernul României este cel mai prost din Europa...Cu 90 de morți de Covid la milionul de locuitor guvernul Orban este pe primul loc dintre tarile europene din Est.

+2 (6 voturi)
ivanhoe zoom
5.07.2020, 01:22:28

Tot la munca de leneveala ravnesc pensionarii astia prematuri.

+2 (2 voturi)
Edmond Wolf
5.07.2020, 04:53:49

Dacă Berbeceanu s-a înscris în PNL, Sile Cămătaru va intra desigur în PSD. Dragnea era membru psd și interlop în același timp. Regula este valabilă și pentru ceilalți polițiști și interlopii corespondenți. Musiu Șică Mandolină care îndeamnă populația să nu respecte deciziile CCR ar trebui să fie băgat un pic la răcoare nu să fie premier. N-am mai auzit până astăzi de prim miniștrii care să ceară populației să încalce legea. Nu mai știi care e infractor și care om cinstit.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (19)