Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Compania germană alungată de consilieri este întoarsă din drum. Vânzarea terenului de pe ruinele combinatului va fi votată din nou

1
24 Nov 2017 21:47:23
Autor: Daniel Guţă
Schieffer.
Schieffer.

După ce au refuzat vânzarea unui teren pe care o companie germană dorea să construiască o fabrică, motivând că preţul este prea mic, consilierii locali sunt invitaţi să dezbată din nou oferta, la acelaşi preţ.

Consiliul Local Hunedoara este chemat din nou în şedinţă, în 29 noiembrie, pentru a aproba vânzarea unui teren de opt hectare unei companii germane care intenţionează să construiască o fabrică de componente auto la marginea municipiului. În urmă cu o săptămână, o parte a consilierilor locali, respectiv reprezentanţii PER şi PNL, a refuzat vânzarea terenului, fie considerând că preţul este prea mic, fie motivând că nu a fost informată despre detaliile investiţiei.

Proiectul propune vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi, din Pestişu Mare. În prezent zona este ocupată de ruine, steril de minereu şi dărâmături ale fostului combinat siderurgic din Hunedoara. Recent, compania SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co.KG Germania a cerut acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc pentru clienţi ca şi BMW, Hella, Autoliv etc.

Terenul propus pentru construcţia noii fabrici din Hunedoara
/div>

Licitaţie de la 1,190.270 lei

„Discuţiile cu firma respectivă au început la finele anului 2016, reprezentanţii firmei au văzut toate terenurile disponibile a municipiului Hunedoara şi au optat pentru acest teren, care face parte din domeniul privat al municipiului Hunedoara. Terenul a fost achiziţionat de la fosta SC Siderurgica SA Hunedoara în 18.09.2002 împreună cu terenul aferent actualului Parc Industrial, conform Contractului de vânzare cumpărare nr.1000/1588/ cu Încheiere de autentificare nr.2867/03.10.2002. Din 2002 până în prezent nici un investitor nu a fost interesat de acest teren. Analizând Contractul de vânzare cumpărare se constată că preţul de achiziţie al respectivului teren a fost de 2,234 $/m2 adică 7,419 lei/m2. Menţionăm  că terenul respectiv este degradat şi nu poate fi folosit decât pentru o investiţie cu destinaţie industrială. Având în vedere faptul că prin Raportul de evaluare nr. 55/14.11.2017 întocmit de SC Proevacons Imob SRL Hunedoara, opinia expertului evaluator ANEVAR ing. Iordan Nicolae Adrian este că valoarea de piaţă pentru bunul analizat este de 1.190.270 lei, adică 14,88lei/mp (3,2euro/mp) se propune aprobarea ca preţ minim de la care va porni licitaţia publică  suma de 1.190.270 lei”, se arată în proiect.

Primăria estima că vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. Grupul Schieffer a deschis în 2006 o fabrică în Lugoj „În filiala română se produc în primă fază piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate. Sunt satisfăcute în special necesităţile firmelor germane şi internaţionale prezente în zonă, care sunt Tier 1 Supplier din industria automotive”, a informat Grupul Schieffer, pe pagina companiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Compania germană care a vrut să ridice o fabrică pe ruinele fostului combinat a fost alungată. Consilierii au refuzat investiţia

O parte a consilierilor locali din Hunedoara s-a opus vânzării terenului de 80.000 de metri pătraţi unei companii germane care intenţiona să construiască o fabrică de componente auto, după ecologizarea zonei ocupată în trecut de ruine ale complexului siderurgic Hunedoara.

Primăria cheltuie peste 100.000 de euro pe închirierea beculeţelor de sărbători. A început montarea podoabelor alb-albastre

A început împodobirea străzilor din municipiul Hunedoara, de sărbători. Primăria va cheltui peste 100.000 de euro pentru închirierea instalaţiilor.

Paradă pe drumul spre mormântul lui Arsenie Boca. Lucrările sunt gata de o lună, dar noua şosea va fi inaugurată înaintea sărbătorii de la Prislop

Autorităţile au anunţat inaugurarea noii şosele spre Mănăstirea Prislop, programată în weekend-ul dinaintea comemorării duhovnicului Arsenie Boca. Lucrările sunt gata de peste o lună, dar conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara nu le-a alocat un moment festiv.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
25.11.2017, 10:43:28

Le-a venit la astia mintea la cap.Or fi zis ca decat sa ia altii banii de ciubuc mai bine sa mai lase de la ei.Ce ti-e si cu economia asta de piata la ciubucari.

+1 (1 vot)
Modifică Setările