Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Concurs de schi la Râuşor, organizat în memoria salvamontistului Ioan Schiau

0
11 Mar 2010 16:05:12
Autor: adevarul
Indiferent de vârstă, pasionaţii de schi sunt invitaţi la concurs. Foto: Dan Sirbu
Indiferent de vârstă, pasionaţii de schi sunt invitaţi la concurs. Foto: Dan Sirbu

Hunedorenii pasionaţi de sporturile de iarnă sunt invitaţi în această sâmbătă în staţiunea Râuşor din Munţii Retezat. Aici va avea loc ediţia tradiţională a concursului de schi organizat în memoria lui salvamontistului Ioan Schiau.

Organizatorii Memorialului Schiau aşteaptă ca, în ciuda finalului de sezon, numărul participanţilor la concurs să depăşească 100, mai ales datorită condiţiilor excelente de pentru schi. Competiţia din acest an se va desfăşura pentru patru categorii de vârstă, fete şi băieţi. “Înscrierea este gratuită, iar participanţii care se vor clasa pe primele locuri vor fi primi cu diplome şi premii constând în echipament sportiv”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Ioan Schiau, cel în memoria căruia este organizat concursul de schi, a fost şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, în anii 1980. El a pus bazele pârtiei de schi de la Râuşor, în cea mai liniştită staţiune montană a judeţului Hunedoara. Foştii lui colegi salvamontişti povestesc despre el că a fost un om deosebit şi unul dintre cei mai buni cunoscători ai muntelui. Fostul alpinist şi salvamontist a decedat în 22 februarie 2000, în urma unei comoţii cerebrale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările