Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Câţi oameni s-au vaccinat şi când se deschid alte centre de vaccinare

0
20 Jan 2021 16:24:37
Autor: Daniel Guţă
Un centru de vaccinare din Deva. Foto: Daniel Guţă. ARHIVĂ. ADEVĂRUL.
Un centru de vaccinare din Deva. Foto: Daniel Guţă. ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

Covid 19 în judeţul Hunedoara. Trei centre de vaccinare din cele 10 organizate în judeţul Hunedoara s-au deschis până în prezent.

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 de la centrul din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare


Peste 6.200 de hunedoreni au fost vaccinaţi împotriva Covid 19 din 30 decembrie 2020, până în prezent, potrivit managerului Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei. În etapa a doua de vaccinare, demarată în 18 ianuarie, în cele trei centre deschise în judeţul Hunedoara sunt vaccinaţi zilnic 240 de hunedoreni: 120 la centrul din Deva şi câte 60 la centrele din Hunedoara şi Petroşani.

Toate vaccinurile alocate sunt folosite, pentru că în momentul când o persoană nu se prezintă la centru pentru a fi vaccinată, sunt sunaţi următorii de pe listă, susţine şeful DSP Hunedoara.

Din 8 februarie alte fluxuri de vaccinare ar putea fi deschise în judeţul Hunedoara, susţine Sebastian Mezei. Deşi nu au fost stabilite locurile unde acestea vor funcţiona, prioritare sunt centrul din Brad, pentru a asigura vaccinarea populaţiei din nordul judeţului, dar şi centrele din Orăştie, Lupeni şi Haţeg.

Miercuri, 84 de noi cazuri de infecţii cu virusul SARS-COV-2 au fost înregistrate în judeţul Hunedoara, iar incidenţa îmbolnăvirilor a ajuns la 1,47 de cazuri la mia de locuitori. Sunt 1.562 de hunedoreni diagnosticaţi cu Covid 19, dintre care 425 sunt internaţi, iar 892 se află în izolare. De la începutul pandemiei, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 540 de decese ale unor persoane infectate cu Covid 19. Multe dintre acestea sufereau şi de alte afecţiuni. Au fost declarate vindecate 11.400 de persoane în judeţ.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică, miercuri, 20 ianuarie 2021, în judeţul Hunedoara se înregistrează următoarele focare (număr cazuri active ultimele 14 zile): Spitalul Municipal Hunedoara – 13 cazuri, centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Persoanelor Adulte cu Dizabilităţi din Brad – 4, ANAF Deva – 3, SC Coramed Călan – 1, Spitalul de Psihiatrie Zam – 5, Termocentrala Mintia – 2, Spitalul Municipal Orăştie – 4, SC Draxlmaier Hunedoara – 1, SC Philips Orăştie – 1, Poliţia municipiului Vulcan – 4, „Casa Divina” Haţeg – 7, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – 3, Unitatea de Asistenţă Medicală „Părintele Arsenie Boca” din Hunedoara – 6, Apa Prod - Brad – 3, Centrul de plasament Lupeni – 4, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Geoagiu - 5.

Cum se fac programările

În Etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare anti „COVID-19” este cuprinsă populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, iar înscrierile se pot realiza astfel:

1. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;
2. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
3. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
4. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;
5. Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
6. Prin apelarea numărului de telefon - 0214 144 454, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
7. Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă.

10 centre de vaccinare în judeţul Hunedoara

Un centru de vaccinare va fi deschis în Brad, la Spitalul Municipal Brad (Str. Spitalului, nr. 3). El va deservi localităţile Brad, Vaţa de Jos, Baia de Criş, Luncoiu de Jos, Vălişoara, Criscior, Bucureşci, Buceş, Ribiţa, Tomeşti, Bulzeşti, Blăjeni, respectiv 5.016 de oameni incluşi în etapa a doua a vaccinării anti-Covid 19.

Un centru de vaccinare a fost deschis în Deva, în clădirea Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” (Piaţa Victoriei, nr. 4). Va deservi localităţile Deva, Şoimuş, Certeju de Sus, Hărău, Simeria, Cârjiţi, Băiţa, respectiv 11.392 de persoane.

Un centru de vaccinare funcţionează în Hunedoara, la Sala de sport a Liceului „Traian Lalescu”  (Strada Victoriei, nr. 23), va deservi Hunedoara, repspectiv 7.868 de persoane.

Un centru de vaccinare va funcţiona la Ilia, în Sala de sport comunitară de pe Strada Traian. Va desrvi localităţile Ilia, Vorţa, Brănişca, Veţel, Bătrâna, Dobra, Lăpugiu de Jos, Burjuc, Gurasada, Zam, respectiv 2.486 de oameni.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Orăştie, în Sala de sport comunitară de pe Strada Pricazului, nr. 16. Va deservi localităţile Orăştie, Balşa, Geoagiu, Romos, Beriu, Rapoltu Mare, Turdaş, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, respectiv 4.615 de oameni.

Un centru de vaccinare este deschis în Petroşani, în Sala de sport de la Şcoala nr. 7, situată pe Str. Venus, nr. 9. va desrvi localităţile Petroşani, Aninoasa, Băniţa, cu 4.560 de persoane incluse în etapa a doua a vaccinării.

Un centru de vaccinare va fi deschi în Lupeni, la Palatul Cultural „Minerul”, de pe Strada 6 August, nr. 1. El va deservi localităţile Lupeni, Uricani, Vulcan, repectiv 5.080 de persoane.

Un centru va funcţiona în Haţeg, la Sala de sport comunitară, de pe Strada Independenţei, nr. 2A. Va deservi localităţile Haţeg, General Berthelot, Răchitova, Densuş, Toteşti, Sântămarie Orlea, Sarmizegetusa, Râu de Mori, Sălaşu de Sus, Pui, Baru, respectiv 4.027 de oameni.

Un centru de vaccinare va funcţiona în Petrila, la Cultura „Ladislau Schmidt” de pe Str. Republicii. EL va desrvi 1909 persoane, din Petrila.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Călan, la Centrul de Sanatate Multifuncţional, situat pe Strada Policlinicii, nr. 1. El va desrvi localităţile Călan, Boşorod, Bretea Română, Băcia, respectiv 2.195 de oameni.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Vaccinare împotriva COVID 19 în judeţul Hunedoara. S-au deschis primele 3 centre pentru Etapa a doua

Vaccinare împotriva COVID 19, în judeţul Hunedoara. A început Etapa a doua. Câţi oameni s-au imunizat

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Câte cazuri noi au fost înregistrate şi unde sunt focare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările