Criza coronavirus la Spitalul Judeţean Deva. Managerul şi directorul medical au demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu DIdilescu.
Silviu DIdilescu.

Criza coronavirus persistă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Managerul şi directorul medical au demisionat din funcţii, după o săptămână.

Criza reclamată de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva - spital Covid, nu şi-a găsit rezolvarea deocamdată, iar la o săptămână după ce fostul manager interimar dr. Daniela Roşca a fost suspendată din funcţie, şi noua conducere a unităţii medicale a demisionat.

Silviu Didilescu, numit manager al SJU Deva în urmă cu o săptămână, şi dr. Claudiu Antal, directorul medical al instituţiei, şi-au depus demisiile.

„În urma demisiilor prezentate de managerul SJU Deva, Silviu Didilescu şi de directorul medical, dr. Claudiu Antal, noua conducere va fi nominalizată de Ministerul Sănătăţii”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Judeţului Hunedoara, ministrul Nelu Tătaru va veni, miercuri, la spitalul din Deva, pentru a gestiona situaţia de criză.

Deciziile celor doi vin în contextul în care reprezentanţii sindicatului medicilor din SJU Deva au trimis o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în care au acuzat conducerea unităţii medicale de abuzuri şi au avertizat că dacă situaţia prezentată persistă medicii vor refuza categoric prezentarea la muncă. Angajaţii au susţinut că au fost înştiinţaţi de conducere că sunt obligaţi să muncească timp de 14 zile, fără organizarea legală a timpului de muncă şi a celui de odihnă.

„Angajaţilor închişi în spital le este interzis să primească obiecte de uz personal din exteriorul spitalului, inclusiv tratament medical prescris pentru afecţiunile cronice ale unora dintre aceştia, fără a le fi asigurate din alte surse. Mergând pe modelul descris mai sus, conducerea SJU Deva încearcă prin presiuni şi ameninţări cu deschiderea unor dosare penale, aducerea de personal la muncă din exterior, pentru perioade consecutive obligatorii de câte 14 zile, fără a se consemna acest lucru prin înscrisuri, cu interzicerea neîntemeiată a părăsirii incintei spitalului în acest interval de timp, precum şi fără organizarea legală a timpului de muncă şi de odihnă. Practic, personalul angajat este obligat să muncească până la epuizare, continuu, fiind fără pauză la dispoziţia pacienţilor internaţi şi a celor care se internează în unitatea sanitară în continuare, deşi există personal suficient care aşteaptă să se dispună revenirea la un program legal de muncă”, se arată în scrisoarea deschisă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Un oraş din China trimite Hunedoarei zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi chirurgicale

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite