Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Culmea kitschului: Nuntă ţigănească după modelul nunţii regale de la Buckingham

0
9 May 2011 13:04:29
Autor: adevarul
Romii au încercat să imite nunta regală. FOTO: glshd.ro
Romii au încercat să imite nunta regală. FOTO: glshd.ro

Romii din Deva au petrecut pe străzile municipiului la nunta inspirată diin ceremonia căsătoriei prinţului Williams cu Kate Middleton. Alaiul nuntaşilor, format numai din maşini de lux, a blocat o stradă din Deva şi s-a oprit la palat. Evident, nu la Palatul Buckingham, ci în faţa unei clădiri cu arhitectură specifică palatelor ţigăneşti şi cu uşile tapetate de afişe în care era imaginat cuplul regal.

Muzica lăutărească asezonată cu pocnetele unui pistol şi chiotele de bucurie ale nuntaşilor a scos din amorţire un cartier întreg al municipiului Deva, în mijlocul căruia un cuplu de romi şi-a sărbătorit ziua nunţii, după model „regal”.

ZOOM: Alaiul unei înmormântări ţigăneşti, condus de un călăreţ, a blocat centrul Devei

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV FOTOREPORTAJ: Ţiganii cumpără case vechi româneşti şi le transformă în palate cu turnuleţe

EXCLUSIV Povestea lui Superman Sava, ţigan de export cu nume de super-erou

Limuzinele au fost împodobite cu steagurile Marii Britanii şi au blocat strada din faţa palatului ţigănesc unde a avut loc evenimentul. Pentru ca opulenţa afişată să depăşească orice limită, ferestrele uşii de intrarea în stabiliment au fost tapetate cu afişe care înfăţişau cuplul regal.

Mirele şi mireasa au „descălecat” dintr-un autoturism de lux, decapotabil, însă în locul salvelor de tun date în onoarea lor, au fost întâmpinaţi cu focuri de armă trase în aer de cel care îi însoţea..


Imagini: glshd.ro

Alte câteva maşini de lux au urmat alaiul, iar strada a devenit neîncăpătoare pentru ceilalţi şoferi, cel puţin pentru câteva ore, până când petrecerea  s-a mai domolit şi nuntaşii s-au retras spre casele lor.


Imagini: glshd.ro

Între timp, asaltaţi cu reclamaţii din partea vecinilor, la faţa locului şi-au făcut apariţia şi jandarmii.


Unul dintre însoţitorii mirilor, aflat pe locul din dreapta al maşinii, ţine în mână un pistol. Imagini: glshd.ro

„Am fost informaţi de către cei din poliţie de faptul că pe strada respectivă ar fi ceva nereguli. O echipă s-a deplasat la faţa locului, însă atunci când a ajuns, era linişte, nu mai cânta nimeni”, a precizat locotenentul Nicolae Răducu, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Opulenţă şi la înmormântări

În luna ianuarie a acestui an, ţiganii participanţi la o înmormântare au ieşit din nou la rampă, după ce au reuşit să blocheze una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din municipiul Deva.

Convoiul funerar al unei înmormântări a oprit involuntar circulaţia, după ce în fruntea lui s-a instalat un tânăr călare pe un cal. Acesta a parcurs drumul spre cimitir pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, prin Piaţa Victoriei, iar şoferii au fost nevoiţi să îi acorde prioritate. Călăreţul şi-a strunit animalul strecurându-l pe şosea, printre autoturisme. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările