Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cum au fost sărbătorite Floriile în centrul municipiului Hunedoara

0
13 Apr 2014 21:51:04
Autor: Daniel Guţă
Crucea de flori din centrul Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Crucea de flori din centrul Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Centrul municipiului Hunedoara a fost împodobit, de sărbătoare. O cruce de flori a fost amenajată în faţa Casei de cultură.


Localnicii din Hunedoara păstrează o tradiţie urbană, veche din anii 2000. În amiaza de Florii, centrul municipiului devine un loc al sărbătorii.

În piaţa din faţa Casei de cultură, oamenii aduc flori, pe care le aşează pe crucea amplasată pe trotuar. Şi în faţa bisericii din Parcul Tineretului, hunedorenii au format o cruce din flori.

„Mă bucur astfel de venirea primăverii şi de aceste zile de sărbătoare pe care le trăiesc cu emoţie”, spune Maria, una dintre hunedorencele care au depus astăzi flori pe crucea amenajată în centrul municipiului.


Vă recomandăm şi:

O poveste din Ţinutul Pădurenilor. Satul în care lăzile de zestre ascund comori           Departe de agitaţia oraşelor, sătenii din Arănieş, unul dintre cele mai mici sate ale Hunedoarei, au păstrat tradiţii vechi de secole. Deşi nu se mai adună în număr mare la sărbători şi nu mai poartă, decât cu ocazii rare, costumele pădureneşti, lăzile lor de zestre au rămas ticsite de obiecte de artă populară, comorile lor cele mai de preţ.

Satul crucilor de piatră care spun poveştile eroilor din războaiele trecute        Sătenii din Cerişor au păstrat un obicei vechi de secole. Aproape fiecare gospodărie a satului de munte din Ţinutul Pădurenilor dezvăluie, prin crucea de piatră din faţa ei, povestea unui erou care a luptat pe fronturile războaielor din trecut, pentru a-şi apăra patria.

FOTO VIDEO Povestea satului înmărmurit. Alun, ţinutul de poveste cu 80 de case pustii        În cel mai pustiu sat al judeţului Hunedoara locuiesc mai puţin de cinci oameni. Două călugăriţe au grijă de biserica de marmură, un ajutor de cioban s-a stabilit de curând într-una din casele din Alun şi câţiva bătrâni îşi împart timpul şi grijile între gospodăriile din sat şi casele din Deva şi Hunedoara. Aproape 80 de gospodării au rămas însă goale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările