Daniel Andronache a plecat de la şefia Complexului Energetic Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Andronache nu mai ocupă de astăzi funcţia de director al Complexului Energetic Hunedoara (CEH). El a fost numit în funcţia de subsecretar de stat la Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei.

Daniel Andronache a fost numit subsecretar de stat la Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei. Astfel, după aproximativ un an de când a fost instalat la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, Andronache a părăsit funcţia.

În urma numirii sale în funcţia de subsecretar de stat, podsul de director al CEH a fost vacantat.

Daniel Andronache, absolvent al Institutului de Mine - Facultatea de Mine Petroşani, a fost în trecut director general al Minvest Deva, administrator al filialei Minvest din Certej, director al mai multor societăţi şi inginer minier.


Vă recomandăm şi:

Mineri în greva foamei. Mai mulţi sindicalişti din minele Văii Jiului protestează în sediul CEH din Petroşani       Mai mulţi lideri de sindicat care reprezintă angajaţii Complexului Energetic Hunedoara au anunţat în această după amiază intrarea în greva foamei. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că actul adiţional care prevede creşterea sporului de periculozitate pentru mineri nu a fost pus în aplicare.

Agonia mineritului: Termocentrala Mintia importa cărbune de 80 de milioane de dolari, în timp ce minerii îşi pierdeau locurile de muncă            Situaţia disperată în care au ajuns minerii din Valea Jiului poate fi pusă pe seama unor măsuri de neînţeles pentru cei care lucrează în această zonă, luate de şefii termocentralei Mintia, inclusă în prezent în Complexul Energetic Hunedoara. Aceştia au preferat să importe cărbune de zeci de milioane de euro, în loc să îl aducă din Vale. Importurile au fost oprite abia în primăvara acestui an.

Minerii blocaţi în subteran, de teamă că îşi vor pierde locurile de muncă, au oprit  acţiunile de protest       Angajaţii minelor Paroşeni, Petrila şi Uricani din Valea Jiului au renunţat la acţiunile de protest. Decizia a fost luată după ce şefii Societăţii Naţionale de închideri de Mine din Valea Jiului şi liderii de sindicate le-au prezentat minerilor blocaţi de joi în subteran contractele de livrare a cărbunelui, încheiate cu Complexul Energetic Hunedoara.

Cum s-a transformat Valea Jiului în Jalea Viului: oraşele miniere hunedorene intrate în cursa supravieţuirii      Valea Jiului, una dintre cele mai sărace zone din judeţul Hunedoara, a fost măcinată în ultimele două decenii de probleme sociale. Declinul aglomerării urbane s-a accentuat după anul 1995, o dată cu primele disponibilizări masive din minerit, iar în prezent cele şase oraşe din Valea Jiului (Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani) supravieţuiesc cu greu situaţiei dificile din economie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite