Defileul Jiului va fi închis circulaţiei rutiere cinci zile pe săptămână, până în 1 august. Valea Jiului rămâne izolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 66 va fi închis traficului rutier de luni până vineri, între orele 9 şi 18, pe tronsonul Petroşani – Bumbeşti Jiu (Defileul Jiului), din cauza lucrărilor de reabilitare care au loc în prezent. Lucrările de modernizare a şoselei au demarat în 2012 şi au suferit numeroase întârzieri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că în perioada în perioada 11 iulie 2016 – 1 august 2016 va fi închisă circulaţia rutieră pe DN 66 pe sectorul cuprins între km 93+500 – km 126+000, între localităţile Bumbeşti Jiu – Petroşani, mai exact, pe Defileul Jiului.

„Circulaţia va fi închisă în fiecare zi de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00 pentru toate categoriile de vehicule, cu excepţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens şi a autovehiculelor cu regim prioritar, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă, al căror acces va fi asigurat inclusiv în perioadele precizate”, a informat CNADNR. Restricţia se impune în vederea executării lucrărilor de reabilitare pe DN 66.

În zilele când circulaţia este închisă pe DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, şoferii au la dispoziţie următoarele variante de ocolire, pentru relaţia Târgu Jiu – Petroşani şi retur:

DN 67, km 83+100 (Tg. Jiu – Rm. Vâlcea) – DN 7, km 170+752 (Rm. Vâlcea – Sibiu – Sebeş -Simeria) – DN 66, km 210+555 (Simeria - Haţeg - Petroşani);
DN 67, km 83+100 (Tg. Jiu – Dr. Tr. Severin) – DN 6, km 337+825 (Dr. Tr. Severin – Orşova - Caransebeş) – DN 68, km 5+300 (Caransebeş - Haţeg) – DN 66, km 70+336 (Haţeg - Petroşani);
DN 66, km 83+100 (Tg. Jiu - Filiaşi) – DN 6, km 264+995 (Filiaşi – Strehaia – Dr. Tr. Severin – Orşova - Caransebeş) – DN 68, km 0+000 (Caransebeş - Haţeg) – DN 66, km 70+336 (Haţeg - Petroşani).

Proiect întârziat
Pe Defileul Jiului au loc lucrări de modernizare a şoselei efectuate în cadrul unui proiect demarat în 2012 de Ministerul Transporturilor. Un consorţiu al firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) - Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) - Coremi Inter (România) a contractat lucrările de reabilitare ale tronsonului rutier, aflat într-o stare de degradare vizibilă, iar proiectul finanţat de statul roman prin Ministerul Transporturilor are o valoare de 150 de milioane de lei.

Derularea proiectului a întârziat, iar CNADNR şi companiile care reabilitează şoseaua au decis impunerea unor restricţii pentru ca drumarii să îşi poată derula activitatea. „Platforma drumului este foarte îngustă, pe unele porţiuni, astfel că lucrările nu pot fi executate sub trafic, fiind necesar un spaţiu minim pentru utilaje şi lucrători. Nu pot fi realizate variante de ocolire provizorii deoarece drumul este încadrat între taluze verticale de rocă şi râul Jiu. Transportul materialelor utilizate în lucrare şi cel al materialelor excavate este foarte intens. O atenţie deosebită trebuie acordată transportului de betoane, care realizat în condiţii de trafic deschis ar implica întârzieri mari, ce pot genera riscuri considerabile legate de calitatea lucrărilor de betonare continuă”, a informat CNADNR.


Vă recomandăm şi:

FOTO Restricţii reactivate pe Defileul Jiului. Trafic închis pentru a preveni întârzierea proiectului de reabilitare, în valoare de 150 de milioane de lei

Restricţiile rutiere instituite pe DN66, pe traseul Defileului Jiului, au fost reactivate, la finalul perioadei sărbătorilor şi celei în care lucrările de modernizare a şoselei au fost oprite din cauza vremii.

FOTO Drumul crucilor: şoseaua Deva – Hunedoara – Călan, cel mai periculos drum judeţean al Hunedoarei          

Cei aproximativ 30 de kilometri ai drumului judeţean 687 Deva – Hunedoara – Călan au devenit în ultimii ani un loc al tragediilor rutiere. Ultima dintre ele s-a petrecut în urmă cu o săptămână şi a dus la moartea a trei oameni.

VIDEO Au început lucrările pe şoseaua Deva - Oradea, cel mai degradat drum european care traversează judeţul         

Şoseaua Deva – Oradea (DN 76) a intrat în reabilitare. Primele utilaje şi-au făcut apariţia, în zona localităţii Vălişoara, într-un dintre „punctele negre” ale drumului, pe dealul Vălişoarei.

O şosea construită cu fonduri UE a ajuns un adevărat pericol pentru şoferi, la patru luni de la inaugurare            

Alunecările de teren şi căderile de bolovani de pe versanţi au transformat cel mai nou drum judeţean din Hunedoara, construit cu fonduri de la Uniunea Europeană, într-un adevărat pericol pentru şoferi.

VIDEO Cum a ajuns şoseaua Hunedoara – Caraş Severin să se oprească în pădure       

Un drum construit pe fonduri de la Uniunea Europeană se opreşte într-o pădure, la ieşirea din judeţul Hunedoara spre Caraş-Severin. Deşi a fost considerat o investiţie strategică menită să îi scoată din izolare pe localnicii care trăiesc în satele de munte din cele două judeţe, în Caraş-Severin nimeni nu a fost interesat de el.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite