Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

DEZVĂLUIRE ŞOC! Doi electricieni au supravieţuit exploziei din mina Uricani!

0
7 Feb 2011 17:38:39
Autor: Tiberiu Stroia
Explozie in mina de la Uricani
Explozie in mina de la Uricani

Necropsia finalizată de şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, dezvăluie informaţii şocante. Potrivit acestuia, doi dintre minerii surprinşi de deflagraţie au supravieţuit  suflului exploziei, însă au fost ucişi de monoxidul de carbon.

Monoxidul de carbon şi gazele rezultate în urma exploziei din mina Uricani au fost ingredientele fatale pentru doi dintre mineri.

NEWS ALERT: Trupurile minerilor morţi în explozia din Mina Uricani au fost scoase la suprafaţă

Viaţa în subteranele morţii: Miner, tată de elevă olimpică: „Ne târâm în genunchi prin minele inundate”

Necropsia finalizată de şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, dezvăluie informaţii şocante. Potrivit acestuia, doi dintre minerii surprinşi de deflagraţie au supravieţuit, în prima fază, însă au fost ucişi de monoxidul de carbon.

“Chiar dacă aveau leziuni interne, doi dintre minerii morţi în explozia de la Uricani au supravieţuit. Din nefericire însă, concentraţia mare de monoxid de carbon rezultată în urma exploziei i-a ucis. O concentraţie mare de monoxid de carbon a fost găsită şi în trupul unui alt electrician însă aceasta nu a fost letală. Cauza morţii rămân politraumatismele interne grave”, a spus Dan Mărculescu.
Pentru ceilalţi doi ortaci suflul exploziei a fost fatal. “Au murit instantaneu zdrobiţi de pereţii minei. Organele interne şi oasele au fost puternic afectate.

Suflul exploziei nu le-a dat nicio şansă”, a concluzionat Mărculescu.
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Deszi a cerut ca astăzi, începând cu ora 12:00, judeţul Hunedoara să fie în doliu pentru trei minute în care activitatea instituţiilor publice va fi oprită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările