Doi medici oncologi în închisoare şi unul în concediu: cine se mai ocupă de bolnavii de cancer din Spitalul Deva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Rugea a rămas singurul medic de pe secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva. Două dintre colegele sale, doctoriţele Elisaveta Mezo şi Alina Popa, se află în închisoare de două luni, pentru infracţiuni grave în dauna bolnavilor de cancer. Astăzi, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a prelungit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor două hunedorence, cu încă 30 de zile.


„Soluţia magistraţilor, ca inculpaţii din acest dosar să fie în continuare cercetaţi în stare de arest preventiv, este definitivă”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Mai mult, cea de-a treia colegă a medicului oncolog Tiberiu Rugea a intrat în concediu de maternitate, astfel că acesta este nevoit să se ocupe singur de tratamentul şi îngrijirea de specialitate a pacienţilor secţiei de oncologie. Şi nu sunt deloc puţini. În medie, circa 600 de oameni sunt îngrijiţi lunar la Oncologie în Deva..., de un singur medic.

„Sper ca în scurt timp postul care va fi scos la concurs de medic oncolog la Spitalul judeţean să fie ocupat”, a declarat Tiberiu Rugea. Procedurile sunt însă complicate, iar candidaţii pentru un post de medic specialist în oncologie sunt dificil de găsit.

Elisaveta Mezo şi Alina Popa au fost suspendate din funcţii, pe durata arestării preventive. Ele sunt acuzate că au semnat sute de reţete medicale pe care le decontau ilegal, fără ştirea bolnavilor de cancer pentru care le întocmeau.

Fraude pe seama bolnavilor de cancer

În acţiunile lor, petrecute în perioada 2010 – 2012, erau ajutate de administratorii unor farmacii din judeţul Hunedoara, iar sumele erau primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

“Acuzaţiile aduse vizează atingerea unor valori sociale ce protejează circuitul legal al medicamentelor şi ca o consecinţă dreptul persoanelor de a avea acces la tratament. În contextul social actual, în care există o criză a medicamentelor oncologice, criză ce accentuează şi mai mult situaţia în care se găsesc persoanele care suferă de aceste maladii, crearea de către inculpaţi  prin metode frauduloase a unui circuit nelegal al acestor medicamente  este în măsură să accentueze starea de insecuritate şi neîncredere în sistemul medical  şi să aducă o atingere serioasă ordinii publice”, a motivat Curtea de Apel Alba Iulia, una din soluţiile prelungirii mandatelor de arestare pentru gruparea farmaciştilor.  
Prejudiciul în dosarul în care doctoriţele şi farmaciştii sunt învinuiţi depăşeşte trei milioane de lei.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite