Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Drumul Fierului, şoseaua spectaculoasă care leagă cele mai faimoase sate din Ţinutul Pădurenilor VIDEO

1
10 Jun 2021 23:59:13
Autor: Daniel Guţă
Drumul Fierului. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Drumul Fierului. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Drumul Fierului se află în şantier de doi ani şi face mai accesibile turiştilor aşezările cu o bogată istorie minieră din Ţinutul Pădurenilor.

Lucrările la noua şosea Ghelari – Govăjdia (DC 110) au început în urmă cu doi ani şi vizează transformarea vechiului de pământ din Ţinutul Pădurenilor, într-unul modern care să facă mai accesibile cele două localităţi cu o bogată tradiţie minieră.

GALERIE FOTO CU DRUMUL FIERULUI

Circa şapte kilometri de drum comunal (cu tot cu ramificaţia spre satul Plop), sunt modernizaţi printr-o investiţie de circa şapte milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Primul strat de asfalt a fost turnat încă din 2019, însă cele mai importante lucrări au început recent.

Ţinutul Pădurenilor, dezvelit de secrete. Satele de basm din Munţii Poiana Ruscă FOTO VIDEO

Cel mai spectaculos drum din Ţinutul Pădurenilor. Când va fi finalizată noua şosea din munţi FOTO VIDEO

Secretele celui mai lung funicular din Europa, între Hunedoara şi Ţinutul Pădurenilor

La intrarea în Govăjdia este construit podul peste pârâul Nădrab, iar până la finalizarea lui a fost amenajată o trecere peste apă. Până la amplasarea acesteia, şoferii erau nevoiţi să treacă cu maşinile direct prin pârâu, riscându-şi siguranţa. Tot recent a fost construit şi podeţul peste pârâul Reţişoara, care face ca şoferii să nu mai fie nevoiţi să traverseze prin apă.

Noua şosea este finalizată pe tronsonul dintre Ghelari şi podeţul din valea Reţişoarei, iar între podeţ şi podul de la intrarea în Govăjdia sunt necesare lucrări de asfaltare şi la reţeaua de scurgere a apelor pluviale.

Drumul scurtează cu 15 kilometri traseul pe şosea dintre Ghelari şi Govăjdia. Pe valea Reţişoarei, distanţa între cele două localităţi este de cinci kilometri, iar prin Teliuc, de 20 de kilometri. Circa 4,5 kilometri ai DC 110 sunt în curs de modernizare, la care se adaugă tronsonul adiacent de trei kilometri dintre valea Reţişoarei şi satul Plop.


Podul peste Nădrab, în şantier. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
 

Scurtătura dintre Ghelari şi Govăjdia

De construcţia noii şosele din Ţinutul Pădurenilor se vor putea bucura în special oamenii din satul Plop, situat pe o crestă înconjurată de păduri, care se numără printre aşezările pitoreşti din Ţinutul Pădurenilor, aproape inaccesibile  iarna. Mai puţin de zece familii trăiesc aici.


Noua şosea. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

De asemenea, noua şosea va lega două dintre cele mai populare atracţii turistice din Ţinutul Pădurenilor. În deal, satul Ghelari este faimos pentru minele de fier cu o istorie de peste două milenii, dar şi pentru „Catedrala pădurenilor”, care îşi înalţă turlele albe cu acoperişuri strălucitoare la aproape 50 de metri.

În vale, satul Govăjdia se află la 20 de kilometri de Hunedoara şi păstrează o adevărată comoară a industriei din vremea Imperiului Austro-Ungar: un furnal unic prin vechimea şi starea sa de conservare. Furnalul de la Govăjdia a fost construit între anii 1806 şi 1810 pe amplasamentul unui fost atelier de fier din Evul Mediu. Cuptorul său uriaş s-a păstrat intact şi le oferă vizitatorilor săi o mărturie vie despre industria fierului din urmă cu două secole.

Valea Reţişoarei, traversată de noua şosea, era împânzită în trecut de construcţii miniere, iar câteva dintre ruinele lor mai pot fi văzute şi astăzi. Altele au fost înghiţite de pădure. Minereul de fier scos din minele Ghelariului era coborât spre Furnalul de la Govăjdia pe un Plan înclinat sau prin reţeaua de galerii.


Podeţul peste Reţişoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Din apropiere de Furnalul de la Govâjdia, materialele erau transportate, începând din anii 1900, pe calea ferată minieră spre Uzinele de fier ale Hunedoarei. Minele de fier de la Teliuc şi Ghelari au fost închise definitiv la mijlocul anilor 2000, iar calea ferată îngustă a fost dezafectată câţiva ani mai târziu.


Panoramă a zonei Pădurenilor. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Vă recomandăm să citiţi şi:

Porţile spre adâncuri de la Ghelari. Locul emblematic al uriaşei mine din ţinutul fierului VIDEO

Tainele celui mai frumos monument din Săcărâmb, ridicat în secolul al XIX-lea din fontă de la Govăjdia

Hunedoara VIDEO Povestea neştiută a căii ferate din munţii Hunedoarei. 120 de ani de la inaugurarea mocăniţei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

T. Timisorean
11.06.2021, 11:33:27

Alti bani cheltuiti aiurea, se vede ca bitumul este pus direct pe pamant. La iarna se face praf, si acolo iernile sunt grele. Din ciclul cum ne batem joc de banii publici. Astept articolele de anul viitor despre cum s-a distrus drumul proaspat realizat. Mai nou asa se fura bani publici realizand lucrari de calitate proasta. Si cand se intampla asta aproape sigur sunt firme agreate de politicieni, primari, de aceea si accepta astfel lucrari.

-2 (6 voturi)
Modifică Setările