Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Enduro în Ţinutul Pădurenilor. Start în cea mai spectaculoasă competiţie

0
1 May 2015 23:15:02
Autor: Daniel Guţă
Enduro în Ţinutul Pădurenilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Enduro în Ţinutul Pădurenilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Amatorii de motociclism au fost invitaţi astăzi să asiste la una dintre cele mai populare competiţii organizate în judeţul Hunedoara. Peste 200 de concurenţi au luat startul la întrecerea de enduro, în Ţinutul Pădurenilor.

Dealurile Ghelariului au fost ocupate în această după-amiază de sute de oameni, prezenţi la competiţia de enduro, la care participă circa 250 de motociclişti. Cei mai mulţi dintre concurenţii care au luat startul în prima probă a concursului sunt străini. Au venit din întreaga Europă la Ghelari, în Ţinutul Pădurenilor, pentru a se întrece în competiţia de trei zile.

Traseul primei zile de concurs a fost de circa 30 de kilometri. Sâmbătă şi duminică, startul are loc dimineaţa, iar timpul maxim de concurs este de opt ore. „În aceste două zile, se merge pe 90 de kilometri şi traseul se desparte de zece ori. Anul acesta am schimbat genul concursului, am crescut un pic nivelul. La noi, nici la hobby nu este uşor. De exemplu, cine se dă, în România, doar două-trei ore pe săptămână nu va reuşi să ajungă la finalul cursei”, relata Paul Grecu, unul dintre organizatorii evenimentului. Festivitatea de premiere a învingătorilor va avea loc duminică.

Pentru localnicii din Ghelari, evenimentul ajuns la cea de-a şasea ediţie este deja o tradiţie locală, deşi nu are nimic în comun cu modul de viaţă al pădurenilor.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Enduro în Ţinutul Pădurenilor. Peste 300 de rideri s-au întrecut pe vechea carieră minieră din Ghelari

Peste 300 de motociclişti de enduro s-au înscris la startul uneia dintre cele mai spectaculoase competiţii organizate în judeţul Hunedoara, Enduro Panorama.

FOTO Jaful minelor de fier. Exploatarea minieră Ghelari s-a făcut praf şi pulbere în mai puţin de un deceniu

Minele de fier din Ghelari au o istorie de peste două milenii, însă povestea exploatărilor miniere are un final trist. De aproape zece ani, minele din Ţinutul Pădurenilor au fost închise, iar cele mai multe dintre clădirile lor au fost lăsate pradă jefuitorilor, care le-au distrus cărămidă cu cărămidă.

VIDEO Probleme pe şoseaua UE din Ţinutul Pădurenilor: stâncile se prăvălesc peste drumul care se opreşte în pădure

Şoseaua construită pe fonduri de la Uniunea Europeană, pentru a scoate din izolare mai multe sate de pe Valea Cernii şi din Ţinutul Pădurenilor, este afectată de alunecări de teren. Pământul şi copacii s-au prăvălit, în mai multe locuri, peste drumul judeţean de 100 de milioane de lei, inaugurat în urmă cu un an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările