Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Flavius Petresc, colecţionar de pe băncile şcolii

0
16 Mar 2010 08:21:31
Autor: adevarul
Flavius Petresc
Flavius Petresc

Elevul este abia în clasa întâi şi are o impresionantă colecţie de 103 maşinuţe de toate tipurile.

PROFIL
Născut. 20.10.2001, Deva.
Studii. Elev în clasa I step by step la Colegiul Tehnic „Transilvania”, Deva.
Familie. Singur la părinţi.


Prima jucărie pe patru roţi a primit-o de la naşi, când avea aproape şapte ani, vârstă la care a început să fie pasionat de maşinuţe. „ Îmi plac foarte mult, iar când o să fiu mare vreau să devin pilot de curse”, a spus Flavius. Pentru a-şi atinge visul, micuţul a început încă de pe acum să se pună la curent cu ceea ce presupune această „meserie”.
Acasă, are o cameră plină de maşinuţe, dintre care nu lipsesc, bineînţeles, cele de Formula I. Cele mai multe le-a primit de la părinţi şi de la bunici. Le păstrează pe toate frumos aranjate în vitrina de la şifonier.
„Dintre toate, cel mai mult îmi place jeep-ul cu telecomandă, pentru că nu trebuie să mă aplec atunci când vreau să îi schimb direcţia”, a adăugat Flavius. Dacă alţi colegi de la şcoală sau prieteni sunt pasionaţi de alt gen de jucării, Flavius nu ar înlocui cu nimic în lume colecţia sa de maşini. Consideră că sunt mult mai interesante şi mai ieftine comparativ cu alte jucării similare, precum surprizele care se regăsesc în ouăle Kinder. Micul colecţionar se joacă frecvent cu maşinuţele, iar momentele în care renunţă la ele în favoarea calculatorului sunt puţine.
„Am concurat chiar cu prietenii mei. De trei ori am câştigat, însă am şi pierdut, pentru că unul dintre copii avea o maşină de 60 de cai putere, iar eu de 50 de cai putere”, a adăugat Flavius.

Merge cu drag la şcoală
Tânărul este cu atât mai încântat de colecţia sa cu cât este singur la părinţi şi nu trebuie să o împartă cu nimeni. „Are şi alte jucării, din pluş, însă el este pasionat doar de maşinuţe. Majoritatea le-a primit de sărbători, de Paşte, de Crăciun, şi de ziua lui”, a spus Otilia, mama micului colecţionar.
Aceasta îl caracterizează pe Flavius drept un copil liniştit, la locul lui. Este mulţumită de activitatea sa şcolară şi consideră că totul se datorează învăţătoarelor Luminiţa Edu şi Rodica Pintilie.
„Ambele cadre didactice ştiu să determine orice copil să meargă cu drag la şcoală, chiar dacă este vorba de clasa I, când mulţi părinţi întâmpină probleme cu cei mici. Activităţile pe care le desfăşoară cu elevii îl încântă foarte mult pe Flavius”,  a adăugat Otilia Petresc. Drept dovadă pentru spusele acesteia stă faptul că, deşi majoritatea timpului îl dedică celor 103 maşinuţe, Flavius nu ezită să se implice în serbările de la clasă sau să participe la dansuri populare.


Ce-i place
„Îmi place să mă joc cu alţi copii de vârsta mea, să scriu, să citesc şi să desenez”, a spus Flavius

Ce nu-i place
„Nu-mi place să mă uit la televizor, pentru că acolo sunt o grămadă de prostii care nouă nu ne fac bine”, a spus Flavius.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările