Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Deva, mai strălucitoare noaptea. Cât a costat iluminatul bisericilor şi al clădirilor publice

0
23 Jan 2020 20:49:11
Autor: Daniel Guţă
Centrul Cultural Drăgan Muntean. FOTO: Florin Oancea. Facebook.
Centrul Cultural Drăgan Muntean. FOTO: Florin Oancea. Facebook.

Deva a devenit mai strălucitoare noaptea, după ce a fost pus în funcţiune iluminatul arhitectural comandat de primărie pentru mai multe clădiri.

Primăria Deva a cheltuit aproape 2,5 milioane de lei pentru iluminarea arhitecturală a mai multor clădiri publice şi biserici din municipiu.

GALERIE FOTO

Noul sistem de iluminat care împodobeşte clădirea Centrului Cultural „Drăgan Muntean” a costat 415.000 lei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor de iluminat arhitectural a Clădirii Institutului de Proiectări Hunedoara (IPH) a fost achiziţonată cu 206.500 lei, potrivt documentelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Iluminatul arhitectural al Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae” a costat 415.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” a costat 410.000 lei. Iluminatul arhitectural al Bisericii Bunavestire II a costat 410.900 lei.  Iluminatul arhitectural al Bisericii Reformate din Deva a costat 412.500 lei. De asemenea, municipalitatea a plătit 142.000 de lei pentru iluminarea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul 22 Decembrie, zona de la ieşirea din municipiu.

Lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constau, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Potrivit proiectului, corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioară.

Şi alte clădiri publice din Deva vor fi iluminate arhitectural.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Adăpostul de noapte din Deva a primit zeci de oameni. Femei cu copii, agresate de parteneri, au găsit sprijin aici

Bugetul propus pe anul 2020 al Devei va fi mai mare cu 15 la sută faţă de cel din anul 2019

Sarmizegetusa Regia, de 137 de ori mai scumpă decât Castelul Corvinilor. Suma exorbitantă la care a fost estimată

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările