Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

3
6 Apr 2013 20:37:41
Autor: Daniel Guţă
Suporterii echipei FC Corvinul Hunedoara, mulţi şi entuziaşti. SURSA Colecţia Aurel Herlea.
Suporterii echipei FC Corvinul Hunedoara, mulţi şi entuziaşti. SURSA Colecţia Aurel Herlea.

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

 

Au trecut mai bine de trei decenii de cele mai frumoase vremuri trăite de iubitorii de fotbal din Hunedoara. Amintirile meciurilor de poveste ale echipei Corvinul Hunedoara, în anii în care Mircea Lucescu şi Michael Klein erau liderii unei echipe inimoase, susţinută de zeci de mii de fani, au fost păstrate, în parte, în sute de fotografii de colecţie, Multe dintre ele au fost realizate de hunedoreanul Aurel Herlea, fostul fotograf al clubului din Hunedoara.


Fotografii istorice
Aurel Herlea a lucrat timp de 13 ani ca fotograf de sport şi a fost prezent, în acea perioadă, la fiecare meci jucat pe teren propriu de FC Corvinul Hunedoara. Fotografiile sale deveneau principala atracţie pentru angajaţii combinatului siderurgic din Hunedoara, pentru că erau expuse pe „panoul de onoare” al întreprinderii. Sute de oameni se înghesuiau să le vadă, în fiecare luni dimineaţa, după meciurile jucate de FC Corvinul. Peste ani, mărturiile acelor vremuri prezintă o lume aproape imposibil de imaginat în prezent. FC Corvinul Hunedoara s-a transformat între timp într-un club doar “pe hârtie”, dezafiliat de aproape opt ani de Federaţia Română de Fotbal, din cauza datoriilor neplătite.


De la glorie la anonimat
Pe Stadionul Michael Klein aproape nimic nu mai aminteşte de anii de glorie ai fostului Corvinul, iar echipa FC Hunedoara, care îl foloseşte în prezent, se zbate în anonimatul Ligii a treia de fotbal. Câteva sute de hunedoreni asistă la meciurile din weekend, însă oferta e slabă: FC Hunedoara are ca adversari cluburi pe cale de dispariţie, cluburi sportiv-şcolare sau cluburi care abia reuşesc să îşi achite costul deplasării până la Hunedoara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Petre Enache
7.04.2013, 10:17:53

mai guta las-o mai moale cu turnatoru de lucescu caci in toate orasele erau echipe de fotbal si mergea lumea la meci caci alceva nu aveai ce face pe vremea aia...sau te plateste asta sa-l lauzi.

-1 (1 vot)
Ursan Virgil
7.04.2013, 13:41:19

Era mare echipa. Iar cand Lucescu a ajuns antrenorul nationalei, stiu ca in 1982 de 1 Mai s-a jucat meciul Romania-Cipru (3-1) in calificarile ptr Franta 1984. Dumitrache, Andone, Vaetus, R. Gabor....

GETO-DAC
7.04.2013, 15:55:44

NU CORVINUL , CI INTR-UN CUVANT; LUCESCU ? , CACI OMUL SFINTESTE LOCUL, SI A MAI FOST LA BAIA MARE ; VIOREL MATEIANU CARE A INVINS CU 3-0 NATIONALA CU ECHIPA LUI DE CLUB..,ACESTIEA SANT OAMENI DE LEGENDA A FOTBALULUI ROMANESC...CUM NU VAD SA MAI FIE , CUM DE 23 DE ANI NU MAI APAR...

Modifică Setările