Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Furia naturii dezlănţuită în munţi. Aproape 100 de hectare de păduri au fost devastate

3
14 Feb 2020 09:20:45
Autor: Daniel Guţă
FOTO: Direcţia Silvică Hunedoara.
FOTO: Direcţia Silvică Hunedoara.

Aproape 100 de hectare de pădure au fost afectate de vijelii, în Valea Jiului. Vântul puternic a lăsat în urmă privelişti dezolante.

Vântul puternic a doborât păduri întregi în Valea Jiului. Pagubele sunt mari, informează Direcţia Silvică Hunedoara, care a publicat imagini cu ravagiile făcute de furtuni.

GALERIE FOTO

„Imagini dezolante, rezultatul doborâturilor şi rupturilor provocate de rafalele puternice de vânt înregistrate în prima săptămână a lunii februarie, în pădurile administrate de Ocolul Silvic Petroşani.Estimăm că a fost afectată o suprafaţă totală de 95 de ha pădure, în special arborete de molid, arborii prejudiciaţi însumând un volum de aproximativ 7.000 de metri cubi”, a informar Romsilva – Direcţia Silvică Petroşani.

Ocolul Silvic Petroşani administrează 22.361 hectare de pădure. În 2020, 14 loturi de pădure de pe raza Ocolului au fost scoase la licitaţie pentru exploatare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Lista pădurilor virgine şi cvasivirgine din judeţ: 600 de hectare de pădure vor fi protejate în faţa drujbelor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mitrut
14.02.2020, 10:26:53

De parca nu ar ajunge hotii de paduri...

Carmen Florea
14.02.2020, 10:36:14

... abureli, mitrut, a-b-u-r-e-l-i...

Carmen Florea
14.02.2020, 10:33:50

... aici nu e vorba de 'furie', la ceea ce se vede, aici ar fi vorba de un URAGAN cu 280 km/ora, care ar rasturna si trenul, adica Romania ar fi fost spulberata... ... daca te uiti mai bine, ziarizdu' lu' peste, de fapt copacii sunt TAIATI, ti-au pus un ciot sa nu gandeasca prostimea altceva, de fapt prostimea nici n-are capacitatea de a gandi, pt ca ESCROCHERIA asta cu 'uragane', 'vijelii', 'furtuni', 'furii' si alte 'dezastre', care 'pun' la pamant, in special, numai copaci seculari e o 'practica' la Rumania bine cunoscuta de catre samsarii de taiat paduri. Toate sarlataniile din lume sunt inventate de romani. Mizeria asta a mai fost, nu e prima abureala, cand 'furtuna a daramat' ha de padure, imagini din elicopter, dar la un control de fapt padurea ... ERA TAIATA... Cum dracu' 'URAGANELE' astea pun la pamant NUMAI paduri? Nici nu rositi macar, nici nu clipiti, hotilor, tupeul hotilor nu-l mai compari cu cel de la cort, e cu mult mai 'zdrobitor'... ...unde-s s.lifricii sa ne lalaie ei cum UE ne TAIE PADURILE? Ca 'dovada', tampa asta de UE ne mai trimite si 'uragane'...

+1 (1 vot)