Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Imaginile dezastrului pe drumul spre Sarmizegetusa Regia. Şoseaua din munţi a fost distrusă din nou de viituri

0
20 Mar 2019 18:58:23
Autor: Daniel Guţă
Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost rupt din nou de viituri.
Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost rupt din nou de viituri.

Circulaţia pe ultimii kilometri ai drumului judeţean spre Sarmizegetusa Regia a fost închisă, în urma unei viituri care a dus la distrugerea unor porţiuni din şosea.

GALERIE FOTO

Autorităţile judeţene au decis să închidă circulaţia spre Sarmizegetusa Regia. A fost convocat  convocat Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce în urma ploilor din ultimele zile, râul Valea Albă s-a umflat şi a rupt în mai multe porţiuni Drumul Judeţean 705 A, la poalele fostei capitale dacice. Asfaltul s-a prăbuşit în albie şi nu se mai poate circula în siguranţă nici măcar cu autoturismul, iar traficul rutier a fost închis din motive de siguranţă.

Contactat de adevarul.ro, pentru a oferi informaţii despre situaţia şoselei şi măsurile care vor fi luate, Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara, a refuzat orice dialog, deşi instituţia pe care o reprezintă, Consiliul Judeţean Hunedoara, are în administrare drumul.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porţiuni din DJ 705A Costeşti – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul administraţiei sitului de la Grădiştea de Munte până la destinaţie. Măsura a fost luată pentru a nu periclita siguranţa turiştilor”, a informat, ulterior, Consiliul Judeţean Hunedoara.

Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia a fost dată în folosinţă în primăvara anului 2016, fiind construită în urma unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara, finanţat din fonduri de la UE, prin Programul Operaţional Regional 2013.

Proiectul de modernizare a DJ 705 A a fost finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi  avut ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2015. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică SC Trans Construct Import Export SRL, pentru un preţ de 18,2 milioane de lei.

La scurt timp după deschidere, drumul a intrat din nou în reparaţii, fiind plombat cu asfalt în circa 160 de locuri. De asemenea, în mai multe zone, în urma unor furtuni, alunecările de versanţi şi căderile de pietre au acoperit şoseaua.

În ultimii ani, ăn zona Valea Albă de la poalele aşezării dacice, şoseaua a fost distrusă de mai multe ori, de viituri şi alunecările versanţilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Răzbunarea naturii din tărâmul dacilor: drumul Sarmizegetusei Regia a fost devastat, iar accesul maşinilor a fost interzis. Sute de turişti urcă pe jos

Marele secret al drumului antic pavat din Sarmizegetusa Regia. De ce monumentul nu mai arată deloc ca în vremea dacilor

FOTO Misiune dificilă a salvamontiştilor la Sarmizegetusa Regia: stâncile s-au desprins din munte la poalele cetăţii


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii