Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Incendiul din „zona interzisă“ care a adus norii de fum peste Hunedoara. Cât de dificilă a fost misiunea pompierilor

1
23 Sep 2019 13:23:19
Autor: Daniel Guţă
Zona industrială/ FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Zona industrială/ FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Luni, mai multe locuri de pe fosta platformă siderurgică a Hunedoarei încă fumegau, după incendiile izbucnite duminică.

Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara oferă privelişti ale dezastrului, iar când vegetaţia care acoperă dărâmăturile întinse pe zeci de hectare şi munţii de gunoaie depozitate ilegal printre ele iau foc, atmosfera Hunedoarei devine aproape irespirabilă.

Duminică, mai multe incendii izbucnite pe terenurile vechii platforme industriale au făcut ca municipiul să fie acoperit de o ceaţă densă. Flăcările au prjolit mai multe hectare acoperite cu vegetaţie şi deşeuri, iar timp de aproape o zi echipajele de pompieri au fost mobilizate în zonă pentru a opri extinderea arderilor.

Luni dimineaţa, în mai multe locuri, vegetaţia uscastă continua să ardă mocnit, iar fumul dens se ridica încă din râpe şi dărâmături. Focarele au fost izolate, dar se manifestau în zone aproape inaccesibile, unde pompierii au trebuit să îşi facă loc prin întinderea deasă de mărăcini şi movilele de moloz pentru a ajunge la ele.

„Organele abilitate au constatat un număr de opt focare de incendiu, în puncte diferite ale platformei fostului combinat siderurgic. În urma primelor cercetări efectuate, rezultă că focul a fost pus cu intenţie, de către persoane necunoscute. Pompierii au acţionat cu trei autospeciale din dotare, alături de societatea comercială Salubprest Hunedoara, care la rândul ei a intervenit cu diverse utilaje pentru stingerea incendiilor de vegetaţie crescută din abundenţă, pe platforma fostului combinat Siderurgic. Focul a fost stins în jurul orei 20:30 a zilei de duminică, iar în prezent se încearcă acoperirea zonelor incendiate cu pământ vegetal, cât şi identificarea vinovaţilor cu sprijinul Politiei municipiului Hunedoara si al Poliţiei Locale”, a informat Primăria Hunedoara.

„Incendiul s-a manifestat în zona fostului combinat siderurgic. Vegetaţia densă, deşeurile şi cauciucurile aflate în zona arderii produc o cantitate însemnată de fum. Pentru limitare intervin două echipaje ale Detaşamentului Hunedoara. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează cu o cisternă şi un buldoexcavator utilizat în curăţarea de vegetaţiea solului pentru realizarea unei fâşii menite să izoleze focul”, a informat, duminică seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Zona unde s-au produs incendiile se află în adminstrarea Eco Sid, o societate înfiinţată de municipalitate pentru a prelua terenurile pe care au funcţionat mai multe secţii din combinatul siderurgic. Aici, pe lângă ruinele fostelor clădiri industriale puse la pământ, au fost depozitate în trecut rămăşiţele provenite de la ecologizarea a 20 de hectare din fosta platformă siderurgică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Stare de alertă în municipiu: un incendiu a cuprins un depozit de mase plastice. Fumul vizibil de la 10 kilometri

VIDEO Incendiu violent lângă depozitul de butelii cu gaz metan şi oxigen de pe şoseaua Hunedoara - Deva

FOTO Un sat întreg acoperit de fum toxic, după ce depozitul unei fabrici a luat foc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dream Pervertor
23.09.2019, 15:29:42

...a ars tehnologia!

Modifică Setările