Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cum se repară o şosea europeană în Banat, la zero grade. Drumarii au folosit butelia pentru a dezgheţa asfaltul

0
24 Jan 2018 17:14:54
Autor: Daniel Guţă
FOTOGRAFII: DRDP Timişoara.
FOTOGRAFII: DRDP Timişoara.

Drumarii au început astuparea nenumăratelor gropi de pe Drumul Naţional 68 A, unul dintre cele mai circulate din vestul ţării. Au găsit o soluţie pentru a încălzi plombele de asfalt.

În ciuda temperaturilor scăzute şi chiar negative din aceste zile, Drumul Naţional 68 A Deva - Lugoj a intrat în reparaţii.

„Secţiile de Drumuri Naţionale Timişoara şi Deva au fost pe teren şi ieri şi astăzi, 24 ianuarie, pentru a executa reparaţii cu mixtură stocabilă pe DN 68A, între localităţile Margina şi Ohaba. Lucrările vor continua şi zilele viitoare, în funcţie de condiţiile meteo”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. Reprezentanţii instituţiei au publicat imagini în care arată cum sunt plombate gropile, cu bucăţile de asfalt înzcălzite cu ajutorul buteliei de gaz.

Şoseau Deva - Lugoj se numără printre cele mai circulate din vestul ţării, dar situaţia ei se va schimba, în anii următori, o dată cu deschiderea celor trei tronsoane aflate în şantier, ale Autostrăzii A1 Lugoj - Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Forţe impresionante au fost mobilizate în ultimele luni pentru excavarea versantului de la marginea localităţii Şoimuş, pe o lungime mai mare de un kilometru, care va fi ocupat de un sector al autostrăzii Lugoj - Deva. Lucrările sunt încă departe de final.

Încă un an aproape sterp pentru Autostrada Vestului: 15 kilometri deschişi din cei 70 promişi. Cum au avansat lucrările în 2017

Constructorii celor trei loturi ale Autostrăzii Lugoj – Deva, aflate în şantier, au avansat într-un an cu 10 - 25 la sută, în ce priveşte stadiul fizic al proiectului, şi niciunul dintre tronsoane nu a fost finalizat integral. Anunţurile optimiste susţinute de CNAIR, că şoferii vor putea circula în 2017 pe întreaga autostradă au fost departe de a fi materializate.

Grota cu lilieci care a blocat construcţia autostrăzii Lugoj - Deva a fost astupată. Câte vieţuitoare au fost salvate

Liliecii găsiţi „responsabili” pentru întârzierea cu peste un an a lucrărilor la viitoarea autostradă Lugoj – Deva, au fost luaţi din peştera în care se adăposteau, situată în Şoimuş, pe Lotul IV. Grota a fost astupată, iar în perioada următoare vor putea demara lucrările în zonă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii