FOTO Splendoarea Castelului Corvinilor. Numărul turiştilor la cetatea medievală a explodat în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. Foto: Lucian Ignat.
Castelul Corvinilor. Foto: Lucian Ignat.

În ultimii cinci ani, numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor aproape s-a dublat. 2019 a fost cel mai bun an pentru turism la Hunedoara.

Anul 2019 a fost cel mai profitabil pentru Castelul Corvinilor.

GALERIE FOTO

Cetatea medievală clădită de Ioan de Hunedoara a primit 398.470 de vizitatori, iar în cele aproape trei săptămâni rămase până la sfârşitul anului, va ajunge la peste 400.000. În 2018, deşi a înregistrat un număr record de vizitatori, Castelul Huniazilor a avut cu 50.000 mai puţini decât în 2019.

Bilanţul pe ultimii ani ai numărului de turişti la castel se prezintă astfel: în 2018 – 351.000 de vizitatori, în 2017 - 333.324 de vizitatori, în 2016 - 300.193 de vizitatori, în 2015 - 287.000 de vizitatori, în 2014 - 230.000 de vizitatori, în 2013 - 152.000 de vizitatori, în 2012 - 114.000 de vizitatori, în 2011 - 67.000 de vizitatori.

În această toamnă, Castelul Corvinilor a intrat în restuarare, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană cu aproape cinci milioane de euro. Lucrările se vor derula pe următorii doi ani şi vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje Boisia.

castelul corvinilor foto lucian ignat
castelul corvinilor foto lucian ignat


FOTOGRAFII: Lucian Ignat

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 12 martie, să închidă pentru public Muzeul Castelul Corvinilor jpeg

Castelul Corvinilor a fost ridicat în cea mai mare parte în urmă cu aproape şase secole şi uimeşte nu doar prin arhitectura şi grandoarea sa, dar şi prin rezistenţa structurilor sale. Chiar dacă cele peste 20 din încăperile sale au suferit degradări şi au nevoie de intervenţii de reabilitare, ansamblul medieval şi-a dovedit durabilitatea în faţa timpului, a asalturilor şi a incendiilor care l-au afectat. Din punct de vedere structural, ansamblul prezintă un conglomerat de clădiri cu volume şi regim de înălţime diferenţiate, dar fără legături structurale corespunzătoare între ele. Zidurile fortificaţei sunt realizate în şase etape istorice diferite, între secolele XIV şi XVIII şi cu stiluri arhitecturale caracteristice epocilor, informează autorii cercetării. Materialul de bază folosit la realizarea cetăţii şi ulterior a Castelului Corvinilor a fost piatra naturală din calcar dolomitic.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Secretele celor mai întunecate cotloane din Castelul Corvinilor. Soarta locurilor interzise, după marea restaurare



 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite