Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Canalizarea Devei a cedat. Străzile au ajuns sub ape: circulaţie aproape imposibilă pe centura oraşului

0
10 Jun 2013 19:00:50
Autor: Daniel Guţă
Inundaţiile au fost provocate de volumul mare al apei ajunse în reţeaua de canalizare. D.G.
Inundaţiile au fost provocate de volumul mare al apei ajunse în reţeaua de canalizare. D.G.

O furtună de o oră a dezlănţuit un adevărat dezastru pe străzile municipiului Deva. Reţeaua de canalizare a cedat din cauza volumului mare de apă pluvială. Canalele au refulat, iar mai multe străzi ale municipiului au fost inundate.

 

Cel mai mult de suferit au avut şoferii care au tranzitat municipiul Deva, pe Calea Zarandului (DN7). Pe unele porţiuni ale şoselei traficul rutier a devenit aproape imposibil.

“Am parcurs mai bine de un kilometru prin apă şi prin dejecţiile refulate de canalizare. Mi-a fost frică să nu rămânem blocaţi sau ca apa să nu ajungă la motor şi să ne strice maşina”, a spus Valentin, un şofer din Arad.

Inundaţiile au dus la un fenomen nemaiîntâlnit: conductele de scurgere a apei pluviale au cedat în unele zone din cauza presiunii mari iar o dată cu ele a cedat şi carosabilul. Apa a ţâşnit prin asfalt, iar şoseaua a ajuns să semene cu o bucată imensă de parchet umflat de precipitaţii.

"Conform avertizării, ploaia torenţială a căzut în cantităţi mari suprasolicitând reţeaua de canalizare a municipiului Deva. Apa care nu a fost preluată de canalizare a ajuns într-o casă de pe strada Ady Endre, în 6 garaje situate pe străzile Aleea Salcâmilor şi Ioan Corvin, în 3 subsoluri ale unui bloc, unei instituţii publice şi unui magazin. În plus, s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi din Deva şi pe DN 7, acestea fiind inundate temporar", a informat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Reţeaua de canalizare a municipiilor Deva şi Hunedoara e inclusă într-un proiect de modernizare realizat pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Vă recomandăm şi:

FOTO Americanii vânează stafii în Castelul Corvinilor: cum a ajuns cetatea din Hunedoara unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din lume

Primii bani din turism la Sarmizegetusa Regia: de ce numărul vizitatorilor cetăţii va exploda în săptămânile viitoare

FOTO Hunedoara văzută prin ochii unui călător maghiar. Imagini de colecţie de la începutul secolului trecut

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările