FOTOGALERIE: „Porţile cetăţii” au fost redeschise, după ani de renovări: iată cuplul care a inaugurat Cetatea Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veronica şi Adrian au fost primii turişti care au urcat pe cetate. D. Guţă
Veronica şi Adrian au fost primii turişti care au urcat pe cetate. D. Guţă

Cel mai important obiectiv turistic din Deva a fost redeschis publicului, după aproximativ doi ani în care accesul turiştilor a fost restricţionat din cauza lucrărilor de reabilitare. Cetatea se află în continuare în renovare, dar poate fi vizitată.

Cetatea Devei a fost redeschisă, după vreme îndelungată în care turiştii nu au avut voie în incinta monumentului din cauza lucrărilor de renovare.

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

Cranii şi tone de gunoaie, scoase de sub castel

SPECIAL Ultimele zile ale mocăniţei de la Hunedoara

VIDEO Shakespeare "învie" la Castelul Corvinilor

De astăzi, turiştii pot intra din nou în incinta monumentului istoric de pe Dealul Cetăţii, urcând pe treptele din lemn, amenajate special. O platformă a fost amplasată în curtea stabilimentului, de asemenea, pentru a fi folosită de vizitatori. Dincolo de zidurile monumentului medieval, peisajul oraşului acoperit, dimineaţa, de ceaţă este superb.

Cetatea Devei. Foto: D.Guţă.

FOTOREPORTAJ: Fulgii iernii le-au dat culoare nopţilor în Hunedoara şi Deva


Panorama Devei, de la înălţimea Cetăţii. D.G.

Cetatea Devei a fost redeschisă turiştilor. Foto: D. Guţă

Primii turişti
Deveanul Adrian Neamţu, în vârstă de 36 de ani, şi ploieşteanca Veronica Radu, în vârstă de 32 de ani, au fost cuplul care a inaugurat în această dimineaţă cel mai important obiectiv turistic din municipiul Deva. „Am urcat pe jos spre cetate. De la înălţimea ei, panorama oraşuli este superbă. Aş vrea ca locul să fie promovat mai bine”, spune Adrian.

Cetatea Devei a fost redeschisă turiştilor. Foto: D. Guţă

Numai lucrările de descărcare arheologică au costat Primăria deva 2,5 milioane de lei, iar lucrările de renovare au costat, până în prezent, 3,5 milioane de lei.

Reprezentanţii Primăriei Deva spun că în incinta cetăţii au avut loc săpături arheologice, până la adâncimea de şapte metri. În ura excavărilor au fost găsite schelete umane şi obiecte arheologice preţioase. Finalizarea lucrărilor de rabilitare este programată pentru anul 2013.

Cetatea Devei. D. Guţă
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite