Gest umanitar pentru angajaţii Spitalului Deva, de 4 zile în carantină. Oamenii trec printr-o situaţie grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii rămaşi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, aflat în carantină, au primit un dar neaşteptat de la deveni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva este în carantină, cu excepţia secţiei de Boli Infecţioase. Miercuri, după patru zile de la instituirea măsurii carantinei, cadrele medicale au primit de la mai mulţi voluntaro alimente, apă, sucuri, dulciuri, pizza şi fructe.

Şi Episcopia Devei şi Hunedoarei s-a alăturat demersului umanitar. „Sectorul Social-Filantropic al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Gurie, a donat cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva alimente, fructe şi apă îmbuteliată, prin aceasta venind în sprijinul celor aflaţi în carantină”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Situaţie dificilă

Marţi, mai multe cadre medicale şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost instituită carantina la SJU Deva. „În incinta SJU Deva au fost închişi fără drept, prin interzicerea de a părăsi unitatea sanitară, un număr mare de cadre medicale, medici, asistenţi, îngrijitori, infirmieri, brancardieri şi un operator de date şi care la momentul redactării prezentei notificări nu beneficiază de garantarea dreptului la viaţă şi sănătate, prin încălcarea flagrantă a condiţiilor legale privind izolarea şi carantinarea. Aceştia sunt obligaţi ca, indiferent dacă au fost declaraţi sau nu contacţi ai unui caz Covid 19 să presteze activităţi de asistenţă medicală împreună şi să convieţuiască în acelaşi spaţiu locativ, cei care sunt în prezent neinfectaţi având un risc major de infecţie, risc care ar fi putut fi în mod vădit evitat”, susţin medicii, într-o informare transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Tot marţi, mai multe asistente şi infirmiere, care nu au fost „prinse” în spital la declararea carantinei, au fost chemate la lucru şi vor trebui să rămână în spital două săptămâni şi, ulterior, încă două săptămâni în izolare. Unele vor fi trimise la Oncologie – secţia unde au murit în ultima săptămână trei pacienţi şi toţi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus şi care a rămas fără medici şi asistente, infectaţi cu virusul Covid 19. Oamenii chemaţi de acasă se tem că se vor infecta şi ei în cele 14 zile în care spitalul le va deveni casă.
Prefectul judeţului Hunedoara spune că situaţia personalului din spital este pe cale să se amelioreze. „Am numit un nou manager. Lucrurile au început să intre în normal la această dată. Sunt medici nemulţumiţi, ca peste tot, dar cred că suntem pe drumul cel bun şi începem să gestionăm situaţia. Şi medicii au înţeles că această carantină este obligatorie şi că trebuie să facă sacrificii în acest sens. La data carantinării, este adevărat, au rămas acolo şi li s-au asigurat condiţiile de trai şi de carantină. Nu putem să scoatem oameni din carantină şi să-i transportăm la hoteluri. Au fost cei care au fost în afara carantinei şi au avut anumite probleme – nu au putut să meargă acasă. Ei au fost cazaţi la hotel”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Un oraş din China trimite Hunedoarei zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi chirurgicale

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite