Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Hoaţă cu tupeu. Ce pedeapsă a primit o femeie prinsă la furat din magazine de şase ori în câteva zile

0
23 Jan 2022 16:38:12
Autor: Daniel Guţă
Foto: ARHVĂ. SURSA: Poliţia Română.
Foto: ARHVĂ. SURSA: Poliţia Română.

O femeie a fost prinsă la furat de şase ori în numai câteva zile, în centrele comerciale din Deva. Hoaţa cu tupeu a fost condamnată.

Magistraţii Judecătoriei Deva au condamnat la un an şi patru luni de închisoare o femeie în vârstă de 36 de ani, acuzată de comiterea a şase furturi din magazine, în Deva.

A rămas fără toţi banii şi bijuteriile din casă. Jaful, comis de o spărgătoare recidivistă, care a intrat pe fereastră

Fată de 14 ani prinsă băută la volan, pe străzile din Petroşani. Ce a spus Poliţiei

Gestul fatal al bărbatului care primise un val de ameninţări şi mesaje de ură, după ce ar fi ucis un câine

De fiecare dată, aceasta a fost prinsă la scurt timp după comiterea infracţiunilor. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată cu apel. Autoarea infracţiunilor este recidivistă şi a recunoscut faptele.

În 18 august 2021, femeia a furat mai multe produse alimentare, de igienă corporală şi îmbrăcăminte din magazinul Auchan, cauzând un prejudiciu de 4.200 de lei. Angajaţii hipermarketului au observat-o pe monitoarele video în timp ce punea în căruciorul pentru cumpărături, de-a valma, haine pentru copii şi adulţi, obiecte de menaj, cosmetice, băuturi, produse alimentare, fără să le probeze. „Inculpata a trecut de casele rapide de marcat, fără să achite contravaloarea produselor şi s-a îndreptat spre ieşirea din complex. Un angajat de la Pază a reuşit să o oprească şi a condus-o, ajutat fiind de colegul său, la camera de interpelare, unde au aşteptat sosirea organelor de poliţie”, se arată în dosar.

Trei zile mai târziu, femeia s-a întors în mall şi a furat din magazinul Decathlon un rucsac şi un laptop, dintr-un birou al magazinului, cauzând un prejudiciu de peste 3.100 de lei. Un angajat a observat furtul şi a oprit-o la ieşirea din magazin. „Inculpata a recunoscut comiterea faptei, susţinând că a intrat în magazinul Decathlon cu intenţia de a fura mai multe bunuri, pe care să le valorifice ulterior. A luat o geantă de voiaj în care a introdus două treninguri, două perechi de adidaşi şi două tricouri, toate de bărbaţi. Înspre ieşire a remarcat un laptop într-un birou administrativ. A abandonat geanta cu bunurile, pe care vroia să le sustragă iniţial şi a luat un rucsac în care a introdus laptopul. S-a îndreptat spre ieşire iar după ce a trecut de sistemul electronic antifurt, acesta a început să sune şi imediat a fost oprită de un agent de pază, care a anunţat poliţia”, se arată în dosar.

După alte două zile, femeia a fost prinsă imediat după ce a furat două sticle de băuturi spirtoase dintr-un alt supermarket din Deva. Fusese recunoscută încă de la intrarea în magazin, de un agent de pază care o prinsese la furat cu câteva zile mai devreme. Sticlele de băutură aveau montate pe ele brăţări antifurt, care au declanşat alarma la ieşirea din supermarket,

În 25 august 2021, la două zile de când a fost prinsă ultima dată la furat, femeia a intrat într-un complex comercial din Deva şi a furat mai multe articole vestimentare. Le-a smuls alarmele antifurt şi le-a ascuns sub haine. Câteva ore mai târziu s-a întors în acelaşi magazin, pentru a mai lua câteva haine, însă a fost prinsă în flagrant de paznici.

Arestată după ultimul furt

Câteva zile mai târziu, femeia s-a întors în hipermarketul Auchan, unde a încercat să comită încă un furt. „A luat de pe rafturi mai multe bunuri, cu precădere produse cosmetice şi de igienă dar şi câteva sticle de băuturi alcoolice şi nonalcoolice, pe care le-a aşezat într-o geantă de tip troler de culoare neagră, însuşită din interiorul aceluiaşi magazin. Ulterior inculpata s-a apropiat de zona de intrare a hipermarketului, situată în partea dreaptă, a aşezat geanta cu lucrurile luate de pe rafturi, pe un corp de mobilier astfel încât să aibă acces la aceasta şi din partea exterioară a magazinului, apoi s-a deplasat şi a părăsit incinta spaţiului prin faţa uneia dintre casele de marcat, fără a avea vreun bun asupra sa. În momentele imediat următoare, inculpata s-a îndreptat spre locaţia în care lăsase geanta cu bunurile luate de pe rafturi, pe care şi-a însuşit-o şi apoi s-a îndepărtat cu intenţia de a părăsi centrul comercial”, se arată în dosar. La scurt timp, a fost prinsă.

În 5 septembrie, după cel de-al şaselea furt, femeia a fost reţinută de poliţişti. A intrat în mall-ul din centrul Devei unde a observat o vitrină în care erau expuse telefoane mobile. A forţat încuietorile acesteia şi a luat de pe raft trei telefoane şi o tabletă, le-a pus în geanta ei şi a părăsit magazinul. Între timp, angajaţii complexului comercial au anunţat Poliţia, iar la scurt timp femeia a fost prinsă. A recunoscut fapta susţinând că „o regretă”. Reprezentanţii magazinelor nu s-au constituit părţi civile, întrucât bunurile au fost recuperate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cetatea dacică plină de mistere de lângă Castelul Corvinilor. Rămăşiţele sale au fost date uitării VIDEO

Una dintre cele mai vechi căi ferate din România a ajuns de nerecunoscut în doar patru ani de la închidere VIDEO

Pădurile pline de farmec din Hunedoara: ţinutul comorilor, codrii seculari şi locul interzis din Retezat VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările