Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Hoţi de fier vechi prinşi în timp ce loveau cu sălbăticie un cal care s-a prăbuşit din cauza efortului VIDEO

2
25 Jan 2021 13:10:36
Autor: Daniel Guţă
Animalul a fost salvat. Foto: Asociatia pentru protecţia animalelor Măriuţa
Animalul a fost salvat. Foto: Asociatia pentru protecţia animalelor Măriuţa

Doi hoţi de fier vechi au fost prinşi în flagrant în timp ce schingiuiau calul folosit pentru transportul materialului furat din Preparaţia Coroieşti.

Un cal, folosit de hoţi la transportul fierului vechi furat din Preparaţia Coroieşti, Valea Jiului, a fost confiscat de Poliţie şi predat unei asociaţii pentru protecţia animalelor, din judeţul Dolj (Asociaţia Măriuţa).

VIDEO (IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL)

Animalul a fost agresat în urmă cu circa o săptămână, iar bărbaţii care l-au lovit au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Atunci, ofiţerii Poliţiei Municipiului Vulcan au fost sesizaţi cu privire la faptul că au fost observate mai multe persoane necunoscute în incinta Preparaţiei Coroieşti.

Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a  identificat doi bărbaţi, în vârstă de 18 şi de 40 de ani, ambii din Vulcan, care au recunoscut că intenţionau să fure componente din fier vechi, aproximativ 100 de kilograme, cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.

 


VIDEO: Amator. Cal lovit de hoţii de fier vechi, pentru că nu a mai putut căra fierul. Atenţie, imagini cu impact emoţional

 

„Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat şi faptul că persoanele în cauză intenţionau să transporte fierul vechi cu o căruţă trasă de un cal pe care îl loveau cu un bici, în timp ce acesta era trântit la pământ. Prin urmare, la faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, fiind emis ordinul de plasare a animalului în adăpost (ulterior, Consiliului Judeţean Hunedoara, ca urmare a competenţelor ce îi revin, a asigurat punerea în plasament a animalului în cadrul unui adăpost aparţinând unei asociaţii de profil)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt calificat şi schingiuirea şi maltratarea animalelor. Acesta este primul caz de confiscare a unui animal prin emiterea ordinului de plasare a animalului în adăpost din judeţul Hunedoara.

Reprezentanţii IPJ Hunedoara amintesc că, începând cu luna decembrie 2020, la nivelul I.P.J. Hunedoara  a fost înfiinţat Biroul  pentru Protecţia Animalelor, structură prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie precum si de ofiţeri specialişti-medici veterinari. „Principalele atribuţii ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora atunci când un poliţist constata ca un animal se afla într-o situaţie de pericol, emite deîndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare deîndată prin grija Consiliului Judeţean. Legislaţia privind protecţia animalelor reglementează situaţia tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii atât în sarcina deţinătorilor acestora, cât şi în sarcina autorităţilor şi instituţiilor statului”, a informat IPJ Hunedoara.

Deţinătorii de animale au în mod obligatoriu şi responsabilităţi privind întreţinerea şi supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime şi violenţă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a răzbunat o tânără de 20 de ani, băută, pe poliţiştii care au urmărit-o 10 kilometri în trafic

Poliţiştii au oprit o petrecere într-un restaurant din Deva, la care participau peste 60 de oameni

Descoperire epocală într-o mănăstire din Croaţia. Ale cui sunt rămăşiţele care pot schimba istoria Huniazilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

FLORIN FLORESCU
25.01.2021, 13:25:58

Mai bine descoperiți cine a furat grosul și s-a îmbogățit fără să suporte rigorile legii . Ăștia fură de foame , să-și întrețină probabil familiile . Oricum , tot furt se numește , dar este de remarcat zelul organelor de a sancționa așa numiții găinari , în timp ce marii borfași stau la soare în peisaj exotic .

-6 (6 voturi)
Vintila Dascalita
25.01.2021, 15:12:10

Dar faptul ca loveau un animal cazut la pamant nu iti spune nimic? Furtul e una si cruzimea e alta.

Modifică Setările