Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Hunedoara devine micul Hollywood: viaţa lui Ludovic al III-lea se filmează la Castel

0
23 Apr 2010 08:16:53
Autor: adevarul

Două case de producţie filmează în aceste zile la Castelul Corvinilor şi în zona industrială a municipiului. Hunedorenii distribuiţi în filme vor juca roluri de nobili germani, soldaţi sau căutători de fier vechi în combinat.

Istoria Germaniei va fi reeditată la Hunedoara, într-un documentar a cărui acţiune este filmată în acest sfârşit de săptămână în sălile Castelului Corvinilor, cu actori români şi germani. Subiectul documentarului este viaţa monarhului Ludovic al III-lea. „Castelul din Hunedoara a fost ales pentru filmări, datorită arhitecturii lui gotice”, spune Răzvan Negruţiu, producătorul docmentarului.

„Ceva bun de la viaţă“

Casa de producţie a căutat 18 hunedoreni pentru a-i distribui ca figuranţi. În documentarul istoric care va rula de anul viitor în Germania şi România, hunedorenii vor fi soldaţi, nobili germani şi scribi ai regelui Ludovic. Castelul Corvinilor a devenit în ultimii ani un loc atrăgător pentru casele de producţii străine. Fortăreaţa a fost clasată de realizatorii britanici ai unei emisiuni foarte populare, între „cele mai bântuite locuri de pe pământ”, după titlul showului de televiziune regizat la monumentul istoric. Anul acesta, potrivit lui Nicolae Cerişer, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, urma să mai aibă loc filmări la un proiect cinematografic, dar ele au fost anulate din lipsă de fonduri. Tot în această săptămână, în câteva locuri din zona industrială a municipiului au avut loc filmările la „Ceva bun de la viaţă”, proiect cinematografic în regia lui Dan Piţa. Filmul spune povestea a doi prieteni crescuţi la casa de copii care se luptă cu greutăţile vieţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările