Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Hunedoara poluată de incendiile de pe fosta platformă siderurgică. Aerul a fost aproape irespirabil în municipiu

0
23 Sep 2019 00:48:20
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ARHIVĂ. ISU Hunedoara.
FOTO: ARHIVĂ. ISU Hunedoara.

Un fum dens a acoperit, duminică seara, Hunedoara în urma incendiilor izbucnite pe terenurile fostei platforme industriale a municipiului.

Mai multe incendii de vegetaţie uscată izbucnite duminică pe vechea platformă industrială din Hunedoara au dus la poluarea municipiului şi au făcut ca aerul să fie greu respirabil în mai multe zone.

Flăcările au cuprins suprafeţe mari ocupate de ruinele industriale şi au ars nu doar vegetaţia uscată dar şi cantităţi mari de gunoaie. Duminică seara norii de fum puteau fi văzuţi de la mare distanţă. Ceaţa a cuprins apoi mai multe zone ale Hunedoarei, iar mirosurile provenite de la arderi au putut fi resimţite până după miezul nopţii.

„Incendiul s-a manifestat în zona fostului combinat siderurgic. Vegetaţia densă, deşeurile şi cauciucurile aflate în zona arderii produc o cantitate însemnată de fum. Pentru limitare intervin două echipaje ale Detaşamentului Hunedoara. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează cu o cisternă şi un buldoexcavator utilizat în curăţarea de vegetaţiea solului pentru realizarea unei fâşii menite să izoleze focul”, a informat, duminică seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Zona unde s-au produs incendiile se află în adminstrarea Eco Sid, o societate înfiinţată de municipalitate pentru a prelua terenurile pe care au funcţionat mai multe secţii din combinatul siderurgic.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Stare de alertă în municipiu: un incendiu a cuprins un depozit de mase plastice. Fumul vizibil de la 10 kilometri

VIDEO Incendiu violent lângă depozitul de butelii cu gaz metan şi oxigen de pe şoseaua Hunedoara - Deva

FOTO Un sat întreg acoperit de fum toxic, după ce depozitul unei fabrici a luat foc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii