Hunedoara din stradă: sute de oameni au ocupat centrul oraşului. Emoţiile şi revolta antisistem a tinerilor, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele antisistem au continuat în această seară în oraşele hunedorene. Peste 500 de oameni au ieşit în stradă la Hunedoara, iar în Petroşani numărul celor care au manifestat a fost la fel de mare. Timp de două ore, tinerii au mărşăluit pe străzile Hunedoarei şi au scandat aproape neîntrerupt împotriva autorităţilor de care, susţin ei, s-au simţit trădaţi în ultimii ani.

Hunedorenii s-au strâns în număr mare, astăzi, în faţa Casei de Cultură din municipiu. Piaţeta de pe Strada George Enescu a devenit „kilometrul zero” al Hunedoarei. Este un loc obişnuit pentru acţiunile civice şi pentru evenimente stradale dintre cele mai diverse, însă de câteva zile aici a fost înfiinţat un adevărat altar, din candelele aprinse în memoria tinerilor ucişi în incendiul din Clubul Colectiv.

În faţa Casei de cultură din Hunedoara s-au strâns după lăsarea serii câteva sute de oameni, mulţi tineri, stăpâniţi de emoţii şi de revoltă.

Au plecat în marş spre centrul civic al Hunedoarei, au traversat o bună parte din Bulevardul Dacia şi s-au întors spre piaţetă din zona stadionului. Pe întreg traseul, parcurs într-o oră, hunedorenii au strigat continuu lozinci împotriva sistemului de care afirmă că s-au simţit trădaţi.

„Vrem să trăim într-o ţară din care tinerii să nu mai plece scârbiţi, în care voturile să nu mai fie cumpărate cu găleţi şi făină, într-o ţară în care să nu avem nesiguranţa locurilor de muncă, în timp ce politicienii corupţi şi cei care se lasă corupţi de ei îşi arată aroganţa faţă de noi”, a spus Mircea, unul dintre tinerii protestatari.

„Chiar dacă unii, care stau pe margine, spun că acţiunile noastre sunt sortite eşecului, cred că semnalul de alarmă pe care îl tragem astfel îi va face pe cei care conduc această ţară mai atenţi faţă de nevoile oamenilor”, crede Corina, o altă hunedoreancă.

Au ajuns la primărie

Marşul hunedorenilor a continuat de la Casa de Cultură spre Primăria Hunedoara, unde tinerii au petrecut mai multe minute, înainte de a se întoarce în centrul municipiului. După două ore de la începerea acţiunilor civice, hunedorenii au anunţat că mâine vor reveni în piaţetă.

image

Proteste antisistem în Hunedoara

image
image

Proteste în Hunedoara

Şi în Petroşani, la acţiunile de protest au participat sute de oameni. Manifestaţiile au durat aproape trei ore, Tinerii au mărşăluit de la Teatrul I.D. Sîrbu din Petroşani, spre Primăria Petroşani, dar au făcut un ocol prin campusul universitar, unde studenţii li s-au alăturat.

În municipiul Deva, circa 100 de oameni au participat la marşul de protest.

image

Hunedoara, proteste 5 noiembrie


Vă recomandăm şi:

Imagini emoţionante în Hunedoara: peste 500 de oameni au protestat, s-au rugat pentru victimele carnagiului din Colectiv şi au cântat imnul naţional

Peste 500 de oameni, majoritatea adolescenţi şi tineri, au participat în această searaă la un protest de amploare în Hunedoara, în care şi-au exprimat solidaritatea faţă de victimele tragediilor din ultimele săptămâni şi şi-au manifestat revolta împotriva autorităţilor care nu au luat măsuri pentru a le evita. Proteste similare au fost şi în Deva şi Petroşani.

Revolta poliţistului Traian Berbeceanu după tragedia din Clubul Colectiv: „a fost nevoie de un carnagiu...”

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, şi-a manifestat revolta faţă de modul în care autorităţile au acţionat în ultimii ani, înainte de a se produce tragedia din 30 octombrie din Clubul Colectiv. Mesajul său de solidaritate cu familiile victimelor şi cu tinerii care au ieşit în stradă a fost publicat în acastă seară.

Omul care a trăit cu arsuri pe 85 la sută din corp: “Am ieşit mai mult mort decât viu din infern. Nu trebuie să ne pierdem speranţa după asemenea tragedii"

Nicolae Iordache (44 de ani) a fost aproape carbonizat în exploziile petrecute în subteranul Minei Petrila, în 15 noiembrie 2008. La şapte ani de la dezastrul care a curmat viaţa a 13 mineri şi salvatori, fostul lor camarad, scos din mină cu arsuri pe 85 la sută din corp, s-a însănătoşit şi speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu victimele în viaţă, ale incendiului din Clubul Colectiv.

Maria Vulcu, arhitecta ucisă în incendiul din Colectiv, a fost înmormântată. Preot: "eşti tentat să rămâi fără cuvinte în faţa unei asemenea tragedii"

Aproape 1.000 de oameni au participat la slujba de înmormântare a Marie Vulcu, tânăra arhitectă din Deva, ucisă în incendiul care a cuprins Clubul Colectiv din Bucureşti. Oraşul Simeria, unde locuiesc părinţii Mariei, a fost în doliu după tragedia prin care au trecut rudele fetei. "Cine o să răspundă pentru cele întâmplate", a transmis Celia, prezentă la înmormântare.

Incendiu în Colectiv. Soarta cruntă a tinerilor din Hunedoara: Maria Vulcu, adusă acasă în sicriu, iar Radu Sienerth se zbate între viaţă şi moarte

Destine crunte pentru cei doi tineri din judeţul Hunedoara, victime ale incendiului devastator din Clubul Colectiv (Bucureşti). Maria Vulcu, fata care plecase în Capitală pentru a-şi construi un viitor, a fost adusă în sicriu acasă. Apropiaţii lui Radu Sienerth, căzut şi el victimă în carnagiul din club, se roagă pentru supravieţuirea sa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite