Iarbă în loc de asfalt pe şoselele distruse ale Hunedoarei. Cum au "rezolvat" localnicii problema gropilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toate şoselele care leagă municipiul Hunedoara de localităţile învecinate se află într-o stare deplorabilă. Pentru a atrage atenţia asupra gropilor ce împânzesc drumurile ce tranzitează Hunedoara, localnicii au aşezat pe una dintre aceste şosele un „indicator” inedit.

„Atenţie, nu călcaţi iarba”, este mesajul indicatorului plantat în mijlocul unei gropi imense din şoseaua Hunedoara – Teliuc, la intrarea în municipiul Hunedoara. Marcajul inedit, împlântat într-o bucată de zonă verde cu care oamenii au acoperit o parte din groapă, este menit să atragă atenţia şoferilor asupra craterului din asfalt şi autorităţilor faţă de starea proastă în care se află şoseaua.

Drumul judeţean Hunedoara – Teliucu Inferior, care se ramifică în direcţiile Ghelari, Lelese şi Topliţa, este ocupat de gropi. Autorităţile judeţene susţin că o dată ce vremea va permite vor începe reparaţiile şoselei. Şi celelalte şosele care fac legătura dintre Hunedoara şi localităţile învecinate se află într-o stare asemănătoare. Cele mai multe plângeri ale localnicilor se referă la tronsonul de aproximativ zece kilometri dintre Hunedoara – şi DN 66 (Călan). Pe această porţiune au fost montate indicatoare prin care şoferii sunt informaţi să nu depăşească viteza de 30 de kilometri pe oră, din cauza riscului pe care îl reprezintă drumul.

Şoseaua Hunedoara – Sântuhalm (Deva) este aproape la fel de degradată, iar în ultimele săptămâni traficul este îngreunat de sutele de camioane încărcate cu zgură, care circulă pe DJ 687 din Hunedoara spre şantierul autostrăzii. Drumul judeţean Hunedoara – Silvaş – Prislop este, de asemenea, într-o stare deplorabilă, iar localnicii care vor să circule pe şoseaua Hunedoara – Boş – Groş au şi ei motive de nemulţumire privind starea carosabilului.


Vă recomandăm şi:

Drumurile dezastruoase care izolează satele din Ţinutul Pădurenilor

Reţeaua de drumuri care leagă Hunedoara de satele din Ţinutul Pădurenilor se află într-o stare deplorabilă, spre nemulţumirea localnicilor din comunele apropiate municipiului. Doar pe câteva tronsoane de drum judeţean, modernizate în anii trecuţi, se poate circula în condiţii normale.

Hunedoara are 200 de kilometri de drumuri de pământ în reţeaua rutieră

Hunedoara este unul dintre judeţele avantajate în ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră, dar are în componenţă sate în care încă se poate ajunge doar pe drumuri de pământ, impracticabile cu autoturismul în vreme de iarnă. În această situaţie sunt mai multe comunităţi din Ţinutul Pădurenilor, dar şi satele de munte din zona Călanului şi a Orăştiei.

VIDEO Probleme pe şoseaua UE din Ţinutul Pădurenilor: stâncile se prăvălesc peste drumul care se opreşte în pădure

Şoseaua construită pe fonduri de la Uniunea Europeană, pentru a scoate din izolare mai multe sate de pe Valea Cernii şi din Ţinutul Pădurenilor, este afectată de alunecări de teren. Pământul şi copacii s-au prăvălit, în mai multe locuri, peste drumul judeţean de 100 de milioane de lei, inaugurat în urmă cu un an.

FOTO Vadu Dobrii, tărâmul uitat al pădurenilor. Viaţa în satul care a avut mină de fier şi rachete antiaeriene

Vadu Dobrii, în trecut unul dintre cele mai prospere sate din Ţinutul Pădurenilor, a devenit un loc aproape inaccesibil din cauza drumurilor impracticabile care îl leagă de localităţile învecinate. Izolarea satului a făcut ca numărul localnicilor să scadă treptat. Mai puţin de zece familii mai trăiesc aici.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite