Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Imaginile ruşinii. Cum s-au răzbunat oamenii din „blocul fantomă”, după ce zona a fost curăţată FOTO

2
21 Jul 2021 23:08:34
Autor: Daniel Guţă
Blocul fantonă, înghiţit din nou de gunoaie. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Blocul fantonă, înghiţit din nou de gunoaie. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Locatarii „blocului fantomă” din Hunedoara au ignorat avertizările autorităţilor care i-au îndemnat să păstreaze curăţenia. Zona a fost ecologizată în urmă cu trei săptămâni.

Au trecut doar trei săptămâni de când angajaţii serviciului de salubritate din Hunedoara au făcut curăţenie în zona „blocului fantomă”, o clădire cu peste 100 de locuinţe sociale din Hunedoara.

GALERIE FOTO CU „BLOCUL FANTOMĂ”

Atunci, municipalitatea i-a somat pe locatari să nu mai arunce gunoaiele direct pe ferestre, pentru că reprezintă un focar de infecţie pentru zecile de copii care locuiesc în clădire dar şi pentru locanicii din împrejurimi.

Viaţa în cel mai depopulat oraş minier. „Oamenii îşi vindeau locuinţele pentru o ladă de bere” VIDEO

Furtuna violentă a „măturat” Hunedoara şi Deva. Ce pagube au făcut fenomenele meteo extreme FOTO VIDEO

Viaţa în blocul-fantomă din Hunedoara: „Noi aruncăm gunoaiele pe geam“ FOTO

„Nu este prima dată când cetăţenii care locuiesc aici (mulţi fără forme legale) provoacă un adevărat focar de infecţie prin aruncarea deşeurilor la voia întâmplării. Blocul de locuinţe sociale aflat în proprietatea Primăriei urmează să fie demolat, din cauză că, în urma unei expertize tehnice făcute la solicitarea instituţiei, a rezultat că imobilul nu mai poate fi reabilitat. Ani la rând, locuitorii de aici au aruncat gunoiul menajer de pe geam, în spatele blocului”, informa Primăria Hunedoara.


Gunoaiele au revenit în jurul blocului fantomă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Oamenii din „blocul fantomă” au refuzat să se conformeze. Au continuat să arunce mizeria pe ferestre şi, în numai trei săptămâni, în zona din spatele blocului acestea au ajuns la nivelul parterului. În jurul clădirii, mormanele de gunoaie se întinde pe sute de metri pătraţi, iar vecinii sunt revoltaţi de situaţia creată. Unii dintre locatarii au fost evacuaţi cu timpul, iar ferestrele şi uşile locuinţelor lor au fost blindate cu pereţi din cărămidă.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Cei rămaşi nu mai plătesc de mai mulţi ani chirie, apa sau utilităţi, au ajuns să locuiască într-o mizerie cruntă, însă mulţi dintre ei nu vor să îşi părăsească locuinţele.


FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

În „blocul-fantomă” din Hunedoara, un fost cămin de nefamilişti construit în anii ´70, locuiesc între 100 şi 150 de oameni, numărul locatarilor nefiind constant, pentru că mulţi dintre ei ocupă locuinţele abuziv. Vin şi pleacă.


Ecologizare la blocul-fantomă. Foto: Primăria Hunedoara

Mai puteţi citi şi:

Moartea cumplită a unui copil, lovit de un tub de oxigen care a zburat 60 de metri. Cum a fost pedepsit vinovatul

Centrala termică a unui cartier de blocuri din Hunedoara va fi transformată într-un lăcaş de cult ortodox

Poliţia a descins în blocurile rău famate din Hunedoara. Şapte oameni au fost reţinuţi FOTO VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

defu gabi
22.07.2021, 00:29:34

Aia care arunca pe geam gunoaiele sunt ei insisi niste gunoaie umane... Putori ordinare care de lene nu mai coboara sa depoziteze deseurile proprii... Pentru rebuturi de genul asta doar condamnarile la munca silnica (in lipsa banilor de amenzi si daune) mai pot face ceva pentru a-i corecta... Dar din nefericire astfel de pedepse, normale in trecut, au fost abolite...

-2 (2 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
22.07.2021, 00:55:44

Prea multe gunoaie cu fețe de oameni, acești indivizi nu au nimic uman in ei. Asa ca trebuie sa fie învățați sa sara din avion, de la 3000 metri înălțime fără parașuta.

+4 (4 voturi)
Modifică Setările