Incendiile violente din Masivul Buceş Vulcan şi Parcul Grădiştea Muncelului - Cioclovina au fost stinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile puternice izbucnite în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina şi în Masivul Buceş - Vulcan au fost stinse.

Pompierii au reuşit să câştige lupta cu focul. Timp de o săptămână zeci de pompieri din Brad, Deva şi Orăştie şi lucrători silvici au muncit pentru stoparea propagării a două incendii de litieră la fond forestier izbucnite în păduri de foioase şi conifere din nordul şi sudul judeţului Hunedoara.
În nord, în zona Buceş, incendiul s-a dezvoltat pe 30 de hectare de litieră din rezervaţia naturală Muntele Vulcan.

Pompierii şi lucrătorii silvici au desfăşurat dispozitive de stingere variate de la înăbuşire la curăţarea solului de vegetaţie inflamabilă şi "foc contra foc" pentru realizarea unor cordoane de izolare a arderii. Din cauza lipsei surselor de apă acolo unde incendiile persistau pompierii au cărat în munte saci stingători cu apă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.  Intervenţia a fost marcată de terenul foarte accidentat, vegetaţia uscată abundentă şi vântul schimbător.

În sud, în zona Valea Rea, de pe raza localităţii Petros pompierii, voluntarii şi lucrătorii silvici au reuşit să limiteze arderea la aproximativ 15 hectare de litieră de pădure de foioase şi conifere.
„În acest sfârşit de săptămână pompieri din Detaşamentele Petroşani, Orăştie şi Deva au intervenit pentru stingerea altor 3 incendii de litieră produse în pădurile din localităţile Aninoasa, Federi şi Băniţa. Arderile s-au dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 25 de hectare. Arderile, ce au distrus zeci de hectare de pădure, au fost generate de folosirea unei metode primitive ce nu are nimic comun cu protejarea mediului sau fertilizarea solului: focul deschis în spaţii deschise”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Teoriile bizare despre Sarmizegetusa Regia ale „savanţilor“ din anii '90: cuiul dacic care nu ruginea şi oraşul subteran

Secretele celor mai prospere oraşe antice dispărute: capitala întemeiată de romani şi coloniile greceşti înghiţite de mare 

Cinci ani de la descoperirea fabuloasă din Sarmizegetusa Regia. Soarta cererii de recompensă pentru matriţa unică în lume


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite