Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Inspectoratul Şcolar cumpără tablete pentru aproape 1.800 de elevi din judeţul Hunedoara

1
28 Oct 2020 12:14:38
Autor: Daniel Guţă
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara cumpără tablete electronice pentru aproape 1.800 de elevi din judeţul Hunedoara.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică achiziţia a 1.743 de tablete pentru elevii din şcolile hunedorene, împreună cu abonamente pe 24 de luni de acces la Internet. Costurile tabletelor sunt estimate la peste 1,4 milioane de lei.

„Prin programul naţional Educaţia în siguranţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara îşi propune să achiziţioneze 1.743 tablete pentru pentru elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara în vederea desfăşurării procesului educaţional în condiţii de siguranţă sanitară prevăzută în perioada de pandemie COVID-19”, se arată în documentaţia publicată de IŞJ Hunedoara.

Tabletele vor trebui să fie noi, să funcţioneze în orice reţea de telefonie mobilă şi să aibă conexiuni 3G şi 4G.


Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Unde sunt focare, ce şcoli au fost închise, câţi pacienţi sunt în spitale

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat 300 de ghiozdane cu rechizite şcolare elevilor din judeţ

Dascăli condamnaţi în dosarul „camerei de tortură” pentru elevii unei şcoli din judeţul Hunedoara

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gheorhge Popescu
28.10.2020, 12:43:14

800 de lei tableta cu tot cu abonamentul de date? Bani aruncați în vânt! Tabletele sunt inutilizabile în mediul școlar. O tabletă de 1000 de lei nu face față - toți copiii cu care lucrez online se conectează de pe pc-ul personal: pe tabletă nu poți deschide un manual electronic, decât cu greutate și aproape degeaba pentru că se navighează greu prin el. Copiii care au doar tableta de la școală, abia se conectează, dar nu pot lucra. Am testat personal tableta. Cartela de date primită de la un important operator de telefonie mobilă este inutilă: fluxul de date este insuficient. Copiii au nevoie de un calculator serios, de un laptop de 14" pe la vreo 2.000 de lei, ca să poată să lucreze normal, fără probleme. Tabletele sunt inutile, scumpe, sunt bani aruncați, motiv de șpăgi și afaceri pe banii statului. Decât o tabletă inutilă de 1000 de lei, mai bine dădeau părinților o subvenție de 1000 de lei să cumpere un calculator sau un laptop. p.s. Câte calculatoare sau laptopuri la 2.000 de lei se puteau cumpăra cu sfertul de miliard făcut cadou presei de guvernul Orban?

+1 (1 vot)
Modifică Setările