Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Interlopul Titus Jelea, "cu relaţii la bancă", a produs pagube de peste 100.000 de lei din ţepuirea vârstnicilor

0
4 Mar 2013 14:43:36
Autor: Daniel Guţă
Bărbatul a fost arestat. ARHIVA.
Bărbatul a fost arestat. ARHIVA.

Titus Jelea, un bărbat din Hunedoara a fost arestat preventiv pentru furt şi înşelăciune, după ce a escrocat mai mulţi vârstnici, pe care îi inducea în eroare, spunându-le că îi ajută să schimbe banii la bancă.

 

Poliţiştii au reţinut şi trimis în faţa instanţei un hunedorean de 58 de ani, cercetat pentru mai multe escrocherii săvârşite în Deva.

Victimele lui Titus Jelea erau persoane în vârstă, pe care acesta le-a indus în eroare spunându-le că le va ajuta. "Suspectul le se recomanda ca având „relaţii la Bancă” şi le promitea vârstnicilor că le ajută să îşi salveze economiile, după ce le minţea că se vor schimba banii", a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.   

Mafioţi de cartier
După ce le câştiga încrederea părţilor vătămate vătămate, le convingea pe acestea să îi ofere de bună voie sumele de bani sau observa unde îşi păstrează economiile şi, profitând de neatenţia lor, le fura banii.
"Prejudiciul total cauzat de activitatea infracţională a suspectului se ridică la aproximativ 100.000 lei, existând probe că a comis fapte similare şi în alte localităţi, pe raza judeţelor Hunedoara şi Alba", a adăugat Bogdan Niţu.

Titus Jelea a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa Judecătoriei Deva a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

În Hunedoara, de numele „clanului Jelea”, din care face parte şi interlopul, se leagă o serie de scandaluri şi acte mafiote comise în ultimii ani. Unii dintre membrii clanului Jelea sunt consideraţi periculoşi, iar pentru infracţiunile lor au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Recent, un alt „Jelea” s-a fotografiat în celula de închisoare cu mai multe sticle de băutură, dar şi cu o sabie, şi a postat imaginile pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările