Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Investiţie de 125.000 de euro la secţia de Obstetrică - Ginecologie a spitalului din Hunedoara

0
12 Dec 2019 23:29:04
Autor: Daniel Guţă
Medicul Melinda Mitranovici.
Medicul Melinda Mitranovici.

Spitalul din Hunedoara a achiziţionat cu 125.000 de euro un sistem avansat pentru chirurgie laparoscopică, pentru secţia de Obstertrică Ginecologie.

Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost dotată cu un sistem modern pentru chirurgie laparoscopică ginecologică, în valoare de 125.000 euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale spitalului, informează reprezentanţii unităţii medicale.

„Sistemul este o provocare pentru noi ca şi practicieni pentru că ne dă posibilitatea să diversificăm tipurile de intervenţii şi, implicit, să tratăm o patologie diversă”, a precizat medicul primar obstetrician-ginecolog Melinda Mitranovici, şeful secţiei de Obstetrică-ginecologie.

Turnul laparoscopic este cel mai bun aparat existent la ora actuală pe piaţa internaţională şi permite şi efectuarea histeroscopiilor, a adăugat medicul.

„Vom începe întâi de toate cu histeroscopia pentru că această procedură se aplică la pacientele mai în vârstă, în special în ceea ce priveşte suspiciunile legate de cancerele uterine, fibroame intrauterine, tratamentul polipilor etc., toate acestea fiind intervenţii minim invazive, cu recuperare rapidă, spitalizare redusă şi, implicit, costuri mai mici. Nouă, ca şi medici, ne eficientizează timpul şi, în mod îmbucurător, creşte satisfacţia pecientelor, deoarece complicaţiile postoperatorii şi durerea după operaţie sunt mult diminuate, iar rezultatele estetice sunt foarte bune”, mai spune medicul.

Laparoscopia este o procedură chirurgicală care se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente de specialitate. Un instrument subţire, numit laparoscop, este introdus în cavitatea abdomenului şi oferă chirurgului o imagine extrem de clară, pe un monitor TV, din interiorul cavităţii abdominale. Acest tip de chirurgie „minim invazivă” are un impact minim asupra structurilor organismului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă”

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările