Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Investiţie de 2,5 milioane de euro la Colegiul tehnic. Clădirile din anii '60 vor fi reabilitate pe fonduri de la UE

0
18 Jul 2018 16:29:47
Autor: Daniel Guţă
Una dintre clădirile care vor fi reabilitate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Una dintre clădirile care vor fi reabilitate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Aproape trei milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea clădirilor Colegiului Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Contractul a fost semnat la ADR Vest.

Patru clădiri ale Colegiului Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara, vechi de peste 50 de ani vor fi reabilitate pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Miercuri, la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a fost semnat contractul de finanţare al proiectului care prevede reabilitarea energetică a corpurilor 1, 2 şi 4 şi a cantinei fostului liceu industrial. Investiţia este estimată la 11,5 milioane de lei.

Un alt corp al colegiului din Hunedoara, Sala de Sport, a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii, care a finanţat din anul 2008 restaurarea ei. De mai mulţi ani, însă, lucrările sunt blocate, în aşteptarea refacerii proiectului.

Liceu de elită din anii 1960
Povestea actualului colegiu tehnic din Hunedoara a început în 1890, o dată cu înfiinţarea Şcolii industriale de Ucenici din Hunedoara. A fost prima unitate de învăţământ profesional şi tehnic a oraşului, iar în decursul timpului s-a dezvoltat, devenind şcoală profesională şi grup şcolar al combinatului din Hunedoara, iar din 1966, liceu industrial metalurgic. În urmă cu 50 de ani, când grupul şcolar a devenit liceu, acesta avea patru clase cu aproape 150 de elevi, care se pregăteau în specialităţile Acţionări şi automatizări în siderurgie şi Termotehnica proceselor siderurgice. Ulterior a fost înfiinţată şi secţia de Utilaje în industria siderurgică. Liceul era patronat de Ministerul metalurgiei, iar la începutul anilor 1980 avea, numai în treapta I (clasele a IX-a şi a X-a), peste 50 de grupe de elevi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Povestea celui mai mare liceu din Hunedoara: ce învăţau elevii de la Metalurgic în urmă cu 50 de ani 

Cum s-a ruinat cea mai frumoasă sală de sport din municipiu. De zece ani a intrat în şantier, dar investiţia a eşuat

Soarta artezienelor de peste un milion de euro a fost decisă. Cum va arăta Centrul civic al municipiului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii