Investiţie de peste două milioane de euro în Centrul civic. Începe construcţia fântânilor arteziene şi a zonei pietonale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiţa proiectului.
Schiţa proiectului.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara vor începe. Invesitiţia din fonduri de la bugetul local va însemna transformarea unui bulevard în centru pietonal şi construcţia a trei fântâni arteziene.

Amânate timp de mai multe luni în urma contestaţiilor la licitaţii, lucrările de reabilitare a zonei Casei de cultură din Hunedoara vor demara la începutul săptămânii viitoare, a anunţat Primăria Hunedoara, care a semnat ordinul de începere a lucrărilro pentru cele cinci proiecte derulate în zonă.

„Începând cu data de marţi, 7 august 2018, ora 8:00, pe Bd. Corvin din municipiul Hunedoara, porţiunea cuprinsă între Bd. Dacia şi Str. G. Enescu, demarează punerea în executare a următoarelor proiecte/investiţii iniţiate de către Primăria municipiului Hunedoara: realizarea de fântâni arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultură; realizarea infrastructurii de comunicaţii şi control acces în zona pietonală Bd. Corvin şi platou Casa de Cultură; modernizarea străzilor, parcărilor şi trotuarelor, lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara - Bd. Corvin şi străzi adiacente (partea a IV-a - Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea şi extinderea iluminatului public pe platoul din faţa Casei de Cultură şi pe Bd. Corvin”, a informat Primăria Hunedoara.

esplanada

Valoarea licitată a celor cinci proiecte integrate este de 9.115.312 lei (fără TVA), iar valoarea totală a lucrării este raportată la o suprafaţă de 11.000 mp. Cel mai mult vor costa fântânile arteziene de pe Bulevardul Corvin: circa 4,8 milioane de lei fântâna muzicală, amplasată în faţa teatrului, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.

De marţi se va interzice accesul auto pe Bulevardul Corvin în zona de executare a lucrărilor, iar în măsura în care evoluţia lucrărilor şi starea carosabilului vor permite, se stabileşte intervalul orar zilnic 7:00 – 11:00 pentru aprovizionarea punctelor de lucru şi pentru alte activităţi administrative specifice, mai informează primăria.

Tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, Bulevardul Corvin va fi transformat într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Vor fi construite fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental.

Zona intră în renovare
În ultimii 25 de ani, Bulevard Corvin s-a dezvoltat ca o arteră comercială, la parterul imobilelor de locuinţe colective fiind realizate spaţii de deservire şi spaţii comerciale, în mare parte cu extinderi ale acestora faţă de aliniamentul iniţial, se arăta într-un raport al arhitecţilor care au participat la elaborarea proiectului.

„Acest fapt a dus la suprasolicitarea bulevardului în porţiunea cuprinsă între strada George Enescu şi Bulevardul Dacia, datorită autoturismelor parcate şi în mod egal datorită necesităţii de a aproviziona zona comercială. Spaţiul public actual nu este folosit ca spaţiu public, ci ca spaţii reziduale ale trotuarelor de-a lungul zonelor carosabile. În plus, spaţiul nu este folosit la potenţialul său nici din punct de vedere al comerţului. Strada nu dispune de elemente de mobilier urban adecvate. Spaţiul verde existent, deşi dezvoltat ca vegetaţie, este sufocat de prezenţa maşinilor, fiind înconjurat de un rând de parcare de maşini şi neavând nici o relaţie la nivel pietonal cu zonele adiacente. Principalele disfuncţionalităţi ale zonei, sunt suprafaţa asfaltată şi betonată excesivă, folosită pentru circulaţia şi parcarea autovehiculelor, parcările auto ocupă agresiv - fizic şi vizual - întreaga zonă a bulevardului Corvin, spaţiul verde fiind sufocat şi blocat de prezenţa maşinilor” se arăta în memoriul de prezentare al proiectului.

pietonala
pietonala
pietonala

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Gara legendară pusă sub lacăt. Au dispărut trenurile de călători de pe calea ferată înfiinţată de peste 130 de ani

Hunedoara în zorii comunismului: „murdăriile aruncate pe străzi stau zile întregi neridicate şi transformă oraşul într-un coşmar urât”

Primul ambasador al SUA care a vizitat Hunedoara în comunism: americanul plimbat prin castel şi combinat a rămas uimit de sporul populaţiei

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite