Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Investiţii în Râuşor, singura staţiune din Masivul Retezat. Pârtiile de schi vor fi extinse

0
22 Jan 2021 22:12:31
Autor: Daniel Guţă
Râuşor. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Râuşor. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Autorităţile din judeţul Hunedoara anunţă extinderea pârtiilor de schi din Râuşor, singura staţiune din Masivul Retezat.

Pârtiile din zona turistică Râuşor, singura staţiune din Masivul Retezat, vor fi extinse, au informat, vineri, reprezentanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Secretele tunelurilor de zeci de kilometri construite sub Retezat, pentru barajul Gura Apelor VIDEO

GALERIE FOTO DIN RÂUŞOR

„În staţiunea Râuşor vor fi făcute investiţii importante pentru turismul estival şi din sezonul rece. Investitori privaţi intenţionează să înceapă deja în acest an extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalaţiilor de transport pe cablu şi construirea de noi unităţi de cazare. În acelaşi timp, pentru dezvoltarea turismului, autorităţile locale vor accesa fonduri guvernamentale şi europene. Acum, în staţiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea cabanei Salvamontului. De asemenea, sub atenta supraveghere a salvamontiştilor, turiştii au acces la un perete de escaladă”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Judeţului Hunedoara.

 

Râuşor se află la circa 30 de kilometri de oraşul Haţeg, în masivul Retezat, iar accesul spre staţiune este posibil de pe Drumul Naţional 68 Haţeg-Caransebeş, prin comuna Râu de Mori. Ultimii zece kilometri ai drumului spre Râuşor încep de sub Cetatea Colţ, „borna“ prin care turiştii sunt atenţionaţi că au ajuns în sălbăticie. De la Colţ până în Râuşor, şoseaua străbate un defileu şi urcă apoi abrupt prin pădure, traversând locuri atractive pentru liniştea şi frumuseţea lor. În Râuşor, sunt câteva zeci de cabane şi case de vacanţă, iar iarna pot schia pe două pârtii de schi. Din zona de agrement turiştii pot porni pe mai multe trasee spre vârfurile, lacurile şi cascadele Retezatului. În perioada de iarnă principala atracţie este pârtia. În staţiune se poate închiria echipament de schi iar pârtia este dotată cu teleschi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

A nins abundent la Sarmizegetusa Regia. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie FOTO

Coadă uriaşă la mormântul lui Arsenie Boca. Pelerinii fără grija COVID-19 au invadat Prislopul VIDEO

Relicvele militare ale Războiului Rece. Ce secret a ascuns „satul-muzeu” din munţii Poiana Ruscă VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările