Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Investiţii în Spitalul judeţean din Deva. Cât vor costa noile paturi achiziţionate pentru pacienţi

0
11 Sep 2019 23:58:03
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva va fi dotat cu 65 de paturi noi. De asemenea, va beneficia de fonduri pentru reparaţii.

Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat miercuri hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pe anul 2019. Consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 165.000 lei pentru execuţia lucrărilor de reparaţii curente la Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

„Este vorba despre înlocuirea instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor sanitare şi execuţia de finisaje. Lucrările sunt necesare în condiţiile în care la etajul inferior se amenajează spaţiul unde va funcţiona aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), efectuarea acestora asigurând funcţionarea în bune condiţii a instalaţiilor şi echipamentelor”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

De asemenea, au fost alocate fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achiziţia a 65 de paturi de spitalizare pentru pacienţi, pentru secţiile Cardiologie, Psihiatrie şi Dermatologie din cadrul SJU Deva.

CJ Hunedoara a mai aprobat alocarea sumei de 38.000 lei pentru lucrări în spaţiul în care va fi amplasat aparatul RMN (ecranare magnetică care se va realiza pe tavan şi podeaua cabinei Faraday).
Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet investigaţii RMN, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică va fi achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Dezastru în spitalul judeţean din Deva: mizerie în secţii şi pacienţi puşi să aştepte ore în şir la Urgenţă: „Murim la uşa doctorilor”

Tragedie în Deva: o femeie s-a prăbuşit de la etajul patru, în timp ce aduna rufele de pe balcon. Victima a murit în spital

Spitalul municipal a primit echipamente medicale de 25.000 de euro. O fabrică de cablaje a finanţat investiţia

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările