Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

0
17 Sep 2019 17:19:14
Autor: Daniel Guţă
Spitalul Judeţean din Deva.
Spitalul Judeţean din Deva.

Spitalul din Deva a beneficiat în ultimii ani de cele mai importante investiţii în sănătate derulate în judeţul Hunedoara.

Peste 100 de milioane de lei au fost investiţi în ultimii ani în modernizarea Spitalului Judeţean din Deva, potrivit unei informări a Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Spitalul Judeţean de  Urgenţă din  Deva este beneficiarul unui program de reparaţii capitale în valoare de peste 100 de milioane de lei, finanţat de  Guvernul  României prin  Ministerul Sănătăţii. În cadrul acestui program, a fost construit şi dat în folosinţă un nou corp de clădire, blocul alimentar a fost reabilitat complet şi utilat, iar secţiile existente sunt modernizate şi dotate cu aparatură medicală modernă. În prezent, se află în lucru noile secţii de Pediatrie, Cardiologie şi  Chirurgie vasculară”, arată CJ Hunedoara.

Unitatea medicală a mai atras fonduri europene pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (6,8 milioane lei), pentru modernizarea şi dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, laboratorului de medicină nucleară, extinderea cabinetului de pediatrie în cadrul Ambulatoriului de specialitate (10,6 milioane lei), pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu (5,7 milioane lei) şi pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Hunedoara la servicii medicale de urgenţă (10,4 milioane lei).

Printr-un contract încheiat de Ministerul Sănătăţii cu Banca Mondială, SJU Deva va fi dotat în această toamnă cu un aparat RMN. Spaţiul în care va funcţiona se află în plină campanie de amenajare. De asemenea, va fi construit un imobil în care va funcţiona secţia de Radioterapie, informează CJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Dezastru în spitalul judeţean din Deva: mizerie în secţii şi pacienţi puşi să aştepte ore în şir la Urgenţă: „Murim la uşa doctorilor”

Spitalul municipal a primit echipamente medicale de 25.000 de euro. O fabrică de cablaje a finanţat investiţia

 

Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean va fi modernizată. Investiţie de 6,8 milioane de lei pe fonduri UE

Donaţie pentru spitalul din Brad. Secţia de Obstetrică - Ginecologie a primit echipamente pentru nou-născuţi

Rinichii şi ficatul unui bărbat aflat în moarte cerebrală au fost prelevate la spitalul judeţean din Deva


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările