Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Magistraţii au hotărât soarta „blocurilor fantomă” din Hunedoara, în paragină din anii ´90

0
25 Feb 2021 11:16:44
Autor: Daniel Guţă
Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au decis soarta „blocurilor fantomă” din Hunedoara, lăsate în paragină din anii ´90.

De trei ani, Primăria Hunedoara şi administratorii „blocurilor fantomă” din Hunedoara se află în proces la Judecătoria Hunedoara, după ce municipalitatea a solicitat demolarea sau punerea în siguranţă a celor trei imobile de pe strada 1 Decembrie 1918 (fostă Moldovei), rămase nefinalizate de la începutul anilor ´90.

Miercuri, magistraţii Judecătoriei Hunedoara au admis în parte cererea Primăriei Hunedoara şi au decis ca societăţile Esparom şi Comtur Lowe să împrejmuiască blocurile, astfel încât să fie imposibil accesul oamenilor în interiorul lor şi să asigure paza acestora. Soluţia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Cele trei „clădiri fantomă” din Hunedoara, rămase nefinalizate de aproape trei decenii, s-au aflat în patrimoniul ICSH, apoi au fost preluate de Esparom, o societate a Grupului Tender. Investitorii aveau planuri mari pentru blocurile lăsate în paragină, dar nu le-au mai finalizat. Astfel, aici urma să fie construit un ansamblu rezidenţial cu 90 de apartamente cu două, trei şi patru camere, care urmau să fie scoase la vânzare, la finalizarea proiectului.

Întreaga zonă exterioară era prevazută ca o zonă verde, îmbogăţită natural cu arbori, în care urmau să fie amenajate spaţii de joacă şi de relaxare. Proiectul a fost suspendat, iar localnicii şi autorităţile din Hunedoara au reclamat faptul că blocurile au devenit un pericol public.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările