Mănăstirea Prislop e pregătită să primească peste 15.000 de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr impresionant de pelerini este aşteptat la Prislop. D.G.
Un număr impresionant de pelerini este aşteptat la Prislop. D.G.

Zi importantă pentru creştini. Joi, 28 noiembrie, este comemorat părintele Arsenie Boca, iar Mănăstirea Prislop (judeţul Hunedoara), unde se află mormântul acestuia devine loc de pelerinaj pentru ortodocşii din întreaga ţară. Sunt aşteptaţi 15.000 de oameni, potrivit jandarmilor.

„Anul trecut, în 28 noiembrie, când este comemorat părintele Arsenie Boca, au fost circa 15.000 de pelerini şi ne aşteptăm ca şi în acest an numărul celor care vin să se roage la mormântul părintelui să fie la fel de mare. Am făcut un plan de măsuri, alături de poliţişti şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, pentru a asigura ordinea şi siguranţa pentru toţi credincioşii care vor sosi la Prislop”, a spus căpitanul Nicolae Răducu, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.
Circa 100 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi mobilizaţi joi în zona mănăstirii.

Slujbele religioase au loc de la ora 7:00. “Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, împreună cu soborul de arhierei prezenţi va oficia şi slujba parastasului cu ocazia împliniri a 24 de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Arsenie Boca. Părintele Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus, judeţul Hunedoara. Între anii 1929-1933 urmează cursurile Facultăţii de Teologie din Sibiu. În anul 1940 este tuns în monahism la Mănăstire Sâmbăta de Sus, iar în anul 1948 este mutat ca stareţ la Mănăstirea Prislop. Se stinge din viaţă la 28 noiembrie 1989 şi este înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop”, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.


Arsenie Boca  (n. 29 septembrie 1910 - d. 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. A suferit în temniţele comuniste din Jilava, Timişoara şi Oradea, iar Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România. Oamenii vin şi se roagă la mormântul acestuia, mulţi cu credinţa că pelerinajul le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite